Skrevet af Keld Broksø

Udgivelsesdato 1. juni 2022

Antal sider: 404

Malmösyndromet er forsættelsen på historien om den idealistiske og lettere psykotiske politibetjent, Stefan Kushova Andersen, der allerede har været så groligt meget igennem (se tidl. anmeldelser af Koldfronter og Fjendespor). Alligevel lader Broksø ikke Stefan hvile mere end 11 sider af Malmösyndromet, før spændingskurven igen stiger med himmelflugt.

Keld Broksø demonstrerer med bogen endnu engang sit store kendskab til Europa og det europæiske samarbejde. Men hvor tidligere bøger har stillet skarpt på Centraleuropa og Balkan, så har Malmösyndromet et knivskarpt fokus på den højaktuelle krise i Ukraine og ikke mindst en dystopisk Øresundsregion, hvor mørkemænd ligger på lur under overfladen.

Der er ingen tvivl om, at Keld Broksø er en dygtig researcher, der formår at indfange og gengive stemningen fra de mørkeste og smukkeste afkroge af det europæiske kontinent. Men Malmösyndromet er anderledes end de seneste to udgivelser. Qua bogens omfang får læseren virkelig lov at krybe helt under pandelapperne hos hovedpersonerne; som Broksø i øvrigt jonglerer rundt med efter forgodtbefindende. Det kan jeg rigtig godt lide.

Malmösyndromet står alene som bog, men hvis I er nye til Broksøs forfatterskab, så læs Koldfronter (2017) og Fjendespor (2019) først.

5/5

Af Kristian Ersbøll