Jeg må indrømme, at jeg læste de første 100 sider af “Koldfronter” med en vis skepsis: Kan man virkelig på en troværdig måde trække tråde fra hjørnet af Sjælør Boulevard og P. Knudsens Gade til Maidan-Pladsen i Kiev? Det korte svar er ja – “Koldfronter” er en thriller, som man læser med stigende begejstring og ender med at sluge råt.

I bogen stifter man indledningsvis bekendtskab med antihelten, Jack Wolff, en fallent fra Sydhavnen, som har givet op på livet, og nu afværger de indre dæmoner ved at høre heavy rock, ryge joints og gå ture på Vestre Kirkegård, helt normalt. Efter et tilsyneladende umotiveret overfald på kirkegården eskalerer tingene hurtigt for Jack, og et kompliceret matrix af nye og gamle familierelationer begynder at tage form. Herfra går tingene stærkt, og det er med at holde tungen lige i munden, når dramatikken skifter abrupt scene mellem Europas hovedstæder.

“Koldfronter” er et godt eksempel på, at forfatteren har taget sig tid til ikke blot at researche, men virkelig føle stemningen i mange af de historiske nøgleområder, man igennem bogen introduceres til. Dette styrker i den grad bogens troværdighed og relevans.

Det fremgår også med al tydelighed, at Keld Broksø er tilhænger af det europæiske samarbejde. Flere gange ser vi direkte referencer til det europæiske politisamarbejde, Europol, og man fornemmer med jævne mellemrum kritikken af Danmarks distancering til EU; dette kan man jo kun glæde sig over.

Koldfronter er en intelligent og original thriller, som man klart bør investere i. Jeg giver bogen 5 ud af 6 stjerner.

Anmeldt af Kristian Ersbøll Poulsen.