Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Studietur til Makedonien 14.-18. maj 2019

maj 14 - maj 18

Makedoniens finansminister Dragan Tevdovski har inviteret Europabevægelsen til at besøge Skopje.

 

Makedonien er i disse år inde i en rivende udvikling, med mange og store reformer gennemført. Et NATO-medlemskab ligger måske kun et år fremme, og 80% af EU-lovgivning er implementeret, ligesom der er taget store skridt for et bedre miljø og grøn omstilling.

Makedonien er i disse år inde i en rivende udvikling, med mange og store reformer
gennemført. Et NATO-medlemskab ligger måske kun et år fremme, og 80% af EUlovgivning er implementeret, ligesom der er taget store skridt for et bedre miljø og grøn
omstilling.

Vi vil på turen blive ledsaget af Dragan og hans kone Anita, som er arkitekt. De vil fortælle os om livet i Makedonien i sammenligning med Danmark. De har boet et lille års tid i Aarhus, hvor Dragan var på et post-doc ophold på Aarhus Universitet.

Skopje er med sine 500.000 indbyggere Makedoniens hovedstad, og igennem den løber floden Vardar. På den ene side er der boulevarder, overdådige nye bygninger og rigtig mange statuer og skulpturer i bybilledet og på modsatte side af floden er tiden gået lidt i stå, og måske på mangemåder lidt mere autentisk med den levende basar, små snoede brostensbelagte gader og menneskemylder. Rundt om byen er der høje bjergkæder og du kan i det fjerne skimte lidt sne på toppen af en af tinderne. Der bor lige lidt mere end 2 millioner i landet og det grænser op til Albanien, Grækenland, Bulgarien, Serbien og Kosovo.

Du kan læse mere og finde program her: EBV – Program for studietur til Makedonien 2019

Detaljer

Start:
maj 14
Slut:
maj 18