Europabevægelsen i medierne

Herunder kan du altid finde de mest relevante artikler og indlæg fra os i Europabevægelsen


Vi skal bygge EU op på ny

EU er trådt ind i en ny virkelighed med udfordringer, der kræver langsigtede løsninger. Det politiske landskab bevæger sig væk fra højre-venstre-aksen og vil fremover handle mere om frihed og demokrati over for en totalitær tankegang, skriver Stine Bosse.

Af: Stine Bosse. Publiceret: altinget.dk, 16.01.2019

Stine Bosse

Danmark bør deltage i EU’s bankunion

Vi kan kun regulere finansbranchen i fællesskab, skriver Jens-Kristian Lütken

Af: Jens-Kristian Lütken. Publiceret: Jyllands-Posten, 23.11.2018


Fuldt hus til EU-debat på Skagen Bamsemuseum

I cafeen på Skagen Bamsemuseum måtte der den 9. oktober slæbes flere stole, tallerkner og kaffekopper ind for at alle deltagere kunne få er sted at sidde, et stykke lagkage og en kop kaffe at drikke.

Af: Michael Egelund. Publiceret: skagensavis.dk, 13.10.2018


EU-debatten indtog Viborg Bryghus

Der var trængsel omkring bordet, da Europabevægelsen den 21. september. inviterede indenfor på Viborg Bryghus til en snak om EU. De omkring 20 deltagende fik mulighed for at møde en række kandidater til næste års Europa-Parlamentsvalg, der finder sted i maj. 

Af: Viborg Stifts Folkeblad Publiceret: viborg-folkeblad.dk, 28.09.2018


Reportage fra Folkemødet 2018

En kombination af de forløsende rammer, varme omgivelser og den brede repræsentation af organisationer, foreninger, virksomheder, partier og interesserede besøgende gør, at alle parter ønsker en åben og udbytterig debat.
[…] i Europabevægelsens telt på Kæmpestranden, hvor der blev stillet spørgsmål til sundheden i EU. Jens-Kristian Lütken, næstformand i Europabevægelsen, styrede ordene og ville gerne vide, hvilken vej EU og medlemslandene bør gå for at sikre folkesundheden.

Klik her for at læse mere!


Det ønsker vi, at EU beslutter på topmødet

Vi er nødt til at deltage solidarisk, kollektivt og ordentligt for at løse det her problem. Hvis vi lader nogle mennesker i Sydeuropa i stikken, så bliver det i det lange løb svært at holde fast i et fællesskab, der fungerer på alle mulige andre områder.

Klik på billedet for at læse mere!


Vi vil Europa – vil du med?

DET ER TID til at få EU-debatten helt ud til danskerne, mener Europabevægelsens formand Stine Bosse og LOF’s sekretariatsleder Per Paludan Hansen. Sammen med et bredt netværk er de derfor gået sammen om initiativet Vi Vil Europa, der nu kommer til Helsingør og Espergærde.


Læserbrev: Regionen bør fejre det europæiske samarbejde

https://www.b.dk/kommentarer/hvorfor-vil-folketinget-ikke-flage-med-eu-flaget-paa-europadagen

Med Europadagen fejrer vi det europæiske samarbejde, og overalt i Europa flages der med Europaflaget blandt andet fra rådhuse. 9. Maj 


Hvorfor vil Folketinget ikke flage med EU-flaget på Europadagen?https://www.b.dk/kommentarer/hvorfor-vil-folketinget-ikke-flage-med-eu-flaget-paa-europadagen

»Når vi 9. maj fejrer vores europæiske sammenhold, skal der naturligvis være flagfest i Danmark. Det er der da også i det meste af landet.«


Stine Bosse: Modstand gør stærk
https://www.femina.dk/soendag/kendte-kvinder/stine-bosse-modstand-goer-staerk

Da Stine Bosse sadlede om for nogle år siden og forlod posten som topchef i forsikringskoncernen Tryg, var det ikke for ikke at lave noget. Hun har fortsat travlt og sidder i en række bestyrelser og laver også frivilligt arbejde. Som barn voksede hun op med en mor, der gentagne gange blev ramt af depression. Hun er ikke i tvivl om i dag, at den opvækst har været med til at gøre hende stærk. Men den har også haft en pris.


I fint selskab med Prins Henrik: Fagforeningsboss kåres som Årets Europæer
https://www.avisen.dk/i-fint-selskab-med-prins-henrik-fagforeningsboss-kaa_494937.aspx

Det er for sjældent, at danskerne får “sandheden” om Danmarks medlemskab af EU at vide, siger forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen.

Stine Bosse: Det er EU, der skal holde Facebook ansvarlig for vores persondatasikkerhed
https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art6450098/Det-er-EU-der-skal-holde-Facebook-ansvarlig-for-vores-persondatasikkerhed

Den nye persondata-forordning er vi europæeres eneste værn mod it-giganternes forretningsmodel. Vi skal handle koordineret gennem EU, for i sidste ende er det vores demokrati, der er på spil.

17. APR. 2018 KL. 20.31 – Arkiv: Andrew Harnik/AP