Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har i dag annonceret folkeafstemning den 3. december, hvor vi skal stemme om at erstatte Danmarks nuværende retsforbehold overfor EU-samarbejdets retlige og interne anliggender med en tilvalgsordning.

I den forbindelse udtaler Landsformand Stine Bosse: ”I Europabevægelsen siger vi et stort rungende ja til tilvalgsordningen.

Der er mange ting på spil ved den kommende afstemning. Danmarks tilknytning til det europæiske politifællesskab Europol, danske virksomheders mulighed for at inddrive penge ved konkurser i andre EU-lande og danske borgeres retssikkerhed i andre EU-lande. ”Det er overordnet set vores tryghed, som er på spil ved den kommende folkeafstemning” siger Stine Bosse.

Hun tilføjer: ”I Europabevægelsen siger vi ja, fordi vi vil Europa! Vi siger ja, fordi grænseoverskridende kriminalitet skal bekæmpes grænseoverskridende og vi siger ja, fordi det gavner os alle – borgere og virksomheder – at være en del af et forpligtende fællesskab.

Europabevægelsen og resten af de organisationer, som kæmper for et ja til tilvalgsordningen står overfor en stor opgave. Et af omdrejningspunkterne for tilvalgsordningen er Danmarks fremtidige tilknytning til det europæiske politifællesskab Europol.

Politik er prioritering. Spørgsmålet, vi hver især som borgere må stille os, er, om vi prioriterer sikkerheden og trygheden gennem det europæiske retssamarbejde, eller om vi vil lade frygten diktere vores valg i stemmeboksen og gamble med noget så vigtigt som Danmarks tilknytning til Europol og dermed danske borgeres tryghed på den bekostning. Vi er ikke i tvivl. Vi siger ja tak til tilvalgsordningen!” Afslutter Stine Bosse.

For mere information eller kommentar fra Landsformand Stine Bosse:

Kontakt Europabevægelsens landssekretariat:
Telefon +45 3314 1141 / + 20663430

 

Download pressemeddelelsen som PDF.