Livet i EU

Presse

Arrangementer

Livet som EU-politiker

På denne side kan du følge med i de danske medlemmer af Europa-Parlamentets daglige liv i EU, deres arbejdsopgaver og de resultater, de skaber. 

Gennem fortællinger fra MEP’erne selv kan du få et unikt indblik i deres dagligdag og komme helt tæt på maskinrummet i EU.

Initiativet er startet i samarbejde med netværket Vi Vil Europa – læs mere om netværket her. 

 

Et kig ind i EU’s maskinrum

Kom helt tæt på de danske MEP’ere og deres hverdag i EU.

Mød blandt andre Pernille Weiss (K) og hendes husspøgelse og bliv klogere på Christel Schaldemoses (S) ambitioner for de næste år.

Mød MEP’erne

Danmark har i dag 13 medlemmer af Europa-Parlamentet fordelt på syv af parlamentets politiske grupper. Ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 valgte danskerne desuden et 14. medlem. Danmark får nemlig et ekstra mandat, når Storbritannien forlader EU.

Linea Søgaard-Lidell

(f. 1987 i Aarhus). Blev valgt til Europa-Parlamentet maj 2019 for Venstre og fik Danmarks 14. mandat. Dermed træder hun først ind i Europa-Parlamentet, når Storbritannien forlader EU.

Nikolaj Villumsen

(f. 1983 i Aarhus). MEP for Enhedslisten fra 2019. Medlem af og næstformand i Den Europæiske Venstrefløjs Fællesgruppe/Nordisk Grønne Venstre. Sidder i udvalget EMPL (Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender).

Pernille Weiss

(f. 1968 i Middelfart). MEP for Det Konservative Folkeparti fra 2019. Medlem af Det Europæiske Folkepartis Gruppe (Kristelige Demokrater). Sidder i ITRE og DACP (hhv. Udvalget om Industri, Forskning og Energi og Delegationen til Den Blandede Parlamentariske Forsamling AVS-EU).

Karen Melchior

(f. 1980 i Gentofte). MEP for Radikale Venstre fra 2019. Medlem af Renew Europe. Sidder i JURI, FEMM, DSCA og DEPA (hhv. Retsudvalget, Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling og Delegationen til Det Parlamentariske Partnerskabsudvalg EU-Armenien, Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Aserbajdsjan og Det Parlamentariske Associeringsudvalg EU-Georgien og Delegationen til Den Parlamentariske Forsamling Euronest).

Morten Helveg

(f. 1966 i København). MEP for Radikale Venstre 2014-nu. Medlem af Renew Europe. Sidder i D-TR (Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Udvalg EU-Tyrkiet) og er næstformand for ITRE (Udvalget om Industri, Forskning og Energi).

Peter Kofod

(f. 1990 i Snogebæk). MEP for Dansk Folkeparti fra 2019. Medlem af gruppen Identitet og Demokrati. Sidder i udvalgene LIBE og DANZ (hhv. Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender og Delegationen for Forbindelserne med Australien og New Zealand).

Kira Marie Peter-Hansen

(f. 1998 på Frederiksberg). MEP for Socialistisk Folkeparti fra 2019. Medlem af gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance. Sidder i udvalgene EMPL og D-IN (hhv. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender og Delegationen for Forbindelserne med Indien).

Margrete Auken

(f. 1945 i Aarhus). MEP for Socialistisk Folkeparti 2004-nu. Medlem af gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance. Sidder i udvalgene ENVI, PETI og DPAL (hhv. Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed, Udvalget for Andragender og Delegationen for Forbindelserne med Palæstina).

Marianne Vind

(f. 1970 i Køge). MEP for Socialdemokratiet fra 2019. Medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D). Sidder i udvalgene EMPL og D-KOR (hhv. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender og Delegationen for Forbindelserne med Den Koreanske Halvø).

Niels Fuglsang

(f. 1985 i København). MEP for Socialdemokratiet fra 2019. Medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D). Sidder i udvalgene ITRE og D-CN (hhv. Udvalget om Industri, Forskning og Energi og Delegationen for Forbindelserne med Folkerepublikken Kina).

Christel Schaldemose

(f. 1967 i Odense). MEP for Socialdemokratiet 2006-nu. Medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D). Sidder i udvalgene IMCO og D-JP (hhv. Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse og Delegationen for Forbindelserne med Japan).

Søren Gade

(f. 1963 i Holstebro). MEP for Venstre fra 2019. Medlem af Renew Europe. Sidder i udvalgene TRAN og D-IN (hhv. Transport- og Turismeudvalget og Delegationen for Forbindelserne med Indien) og er næstformand i PECH (Fiskeriudvalget).

Morten Løkkegaard

(f. 1964 i Helsingør). MEP for Venstre 2009-2014 og 2016-nu. Medlem af og næstformand for Renew Europe. Sidder i IMCO og DANZ (hhv. Udvalget om det Indre Marked & Forbrugerbeskyttelse og Delegationen for Forbindelserne med Australien og New Zealand).

Asger Christensen

(f. 1958 i Tarm). MEP for Venstre fra 2019. Medlem af Renew Europe. Sidder i udvalgene AGRI og D-CN (hhv. (Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter og Delegationen for Forbindelserne med Folkerepublikken Kina).

Europa-Parlamentets grupper

Her er de danske medlemmer af Europa-Parlamentet fordelt på politiske grupper. Du kan også læse mere om de danske partiers EU-politik her.

Læs mere om grupperne her. 

Medlemmer af Europa-Parlamentet

Danske medlemmer af Europa-Parlamentet

Antal lovforslag

Følg os på de sociale medier

Kontakt

Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1.th.
1970 Frederiksberg C

Telefon: +45 33 141 141
CVR: 46113128
Mail: europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk

HAR MODTAGET TILSKUD FRA