Skrevet af Claus von Barnekow og Tobias Stadarfeld Jensen.

Var det ikke netop dette i årevis anvendte subsidiaritetsprincip, som man fra dansk side af indenrigspolitiske årsager – under sit formandskab for Europarådets Ministerkomité fra november 2017 til maj 2018 – på ny ville have fastslået med København-erklæringen? Og er det netop ikke EMDs påståede indgriben heri som fjerde instans, som modstandere af EMD har hævdet finder sted og har fordømt? Og nu fordømmer samme modstandere, at EMD ikke agerer som fjerde instans!

I kronikken »Bent Jensen-sagen viser, at der er noget galt med Menneskerettighedsdomstolen« 29. september i Berlingske retter professor i formueret, Mads Bryde Andersen, og (norske) professor i skatteret, Ole Gjems-Onstad, en kritik mod Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) – hjemmehørende under den 47-medlemsstater store organisation Europarådet i Strasbourg.

Artiklen er bragt på Berlingske.dk og kan læses i sin fulde længde her: https://www.berlingske.dk/kronikker/menneskerettighedsdomstolen-angribes-igen-og-igen-men-kritikken-haenger