Få mest ud af dit medlemskab hos Europabevægelsen

Vi vil Europa. Vil du med? Her kan du se, hvordan du får mest ud af dit medlemskab af Europabevægelsen:

 • Bliv aktiv i din lokale regionsforening. Europabevægelsen har 9 regionsforeninger, hvor du kan møde andre pro-europæere og være med til at arrangere debatter, udflugter og meget mere. Find din lokale forening her.
 • Hold dig opdateret med vores nyhedsbreve. Hver uge sender Europabevægelsen et nyhedsbrev, som fører dig ajour med aktuelle europæiske nyheder og med, hvad der sker i organisationen. Tilmeld dig her.
 • Tag med på studietur. Som medlem af Europabevægelsen kan du komme med på vores spændende studieture rundt i Europa og omegn. Næste stop er Færøerne. Hold dig opdateret her.
 • Kom med til vores debatter. Europabevægelsen arrangerer hvert år stærke europæiske debatter over hele landet. Se vores næste arrangementer her.
 • Få hilsner fra Stine Bosse. Hver måned sender vores formand Stine Bosse en hilsen til alle vores medlemmer. Her deler hun sit personlige syn på Brexit og andre europapolitiske udviklinger.
 • Bliv frivillig på sekretariatet. I Europabevægelsen mangler vi altid gode kræfter til at kæmpe for et Europa, der samarbejder. Om du så har en skarp pen, stærke arme eller noget helt tredje, så hører vi gerne fra dig. Bare skriv til os på europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk eller ring på 33 141 141.
Europabevægelsen holder ferielukket

Sekretariatet holder ferielukket i uge 28, 29 og 30 og ønsker en dejlig sommer til alle vores medlemmer. Vi vender stærkt tilbage og klar til mange stærke debatter og aktiviteter efter ferien. Allerede nu kan vi løfte sløret for, at Europabevægelsen i august kommer til at deltage på Kulturmødet Mors, hvor vi taler om den europæiske genfortælling og byder på europæisk musik. Du kan læse mere om eventet her.

Marianne Vind (S) overtager Jeppe Kofods (S) plads i Europa-Parlamentet

Marianne Vind (S) overtager pladsen i Europa-Parlamentet efter udnævnelsen af Jeppe Kofod (S) som udenrigsminister,

Marianne Vind (S) var nummer fire på den socialdemokratiske liste til EU-valget og har de sidste otte år været næstformand i HK/Privat.

Europabevægelsen ønsker Marianne Vind et stort tillykke med pladsen i Europa-Parlamentet og vi ser frem til et godt samarbejde.

Europabevægelsen i top på Folkemødet

Europabevægelsens tilstedeværelse på de sociale medier på Folkemødet gjorde, at vi landede øverst på opgørelserne over engagement med andre brugere.

Det betød blandt andet, at vi lørdag vandt Infomedias “Gyldne Hashtag”.

Europabevægelsens tilstedeværelse på de sociale medier på Folkemødet gjorde, at vi landede øverst på opgørelserne over engagement med andre brugere.

Det betød blandt andet, at vi lørdag vandt Infomedias “Gyldne Hashtag”.

Europabevægelsen på Folkemødet 2019

Europabevægelsen deltog også på dette års Folkemøde på Bornholm med stor succes!

Folkemødet bød på en lang række spændende debatter, der gang på gang fyldte teltet langs Kæmpestranden i Allinge. Tak til alle jer der kiggede forbi!

Også på sociale medier var vi til stede med stor succes. Europabevægelsen havde nemlig æren af at ligge i top 5 over organisationer med mest engagement på Twitter under hele Folkemødet 2019. Det er vi meget stolte af! Lørdag havde vi æren af at indtage 1.-pladsen og fik overrakt det gyldne hashtag af Infomedia.

På Folkemødet indtog EU-debatten igen en central plads. #EUdk, som er hashtagget for dansk EU-politik på Twitter blev nr. 3 over fagspecifikke emner.

Vi glæder os til at afholde endnu flere spændende debatter og arrangementer!

På Folkemødet kårede vi også Årets Europæer, det kan du læse mere om her

Sommerstævne 2019

 

 

Europabevægelsen i Københavns Omegn holdt sit årlige sommerstævne den 6. juni 2019.

Vi mødtes foran Ejbybunkeren i Rødovre, hvor vi blev modtaget af Hans Erik Hansen, vores fremragende guide under besøget i Ejbybunkeren. Først fik vi en interessant orientering helt tilbage til tiden før første verdenskrig med opbygningen af Københavns forsvar med omkringliggende forter og voldanlæg.

Mere nutidigt fik vi under rundvisningen detaljerede beskrivelser af Ejbybunkerens funktion under den kolde krig og særligt som kommandocenter for Københavns luftforsvar i perioden 1954-1971.

Et interessant område er alle de planlægningsaktiviteter, som kommunerne stod for, og som omfattede evakueringsplaner, oprettelse af nødhospitaler og andre hjælpefunktioner, herunder levnedsmiddelforsyninger, til civilbefolkningen i tilfælde af krig.

Nu er Ejbybunkeren museum under Oplevelsescenter Vestvolden og besøges bl. a. af mange skoler, hvor eleverne arbejder aktivt med opgaver om at undgå krig.

Stor tak til Hans Erik Hansen for den fine rundvisning og de mange historiske beretninger.

 

Herefter begav vi os til Restaurant Espehus i Rødovre, hvor vi efter en lækker anretning, lyttede til foredrag af regionsbestyrelsesmedlemmerne Jørn Holdt og Erik J. M. Pedersen, Emnet var: Forsvars- og sikkerhedspolitik i EU og det danske forsvarsforbehold. Emnet er stort og mangesidigt, og spørgelysten var stor, så vi fik en god debat.

Arrangementet har modtaget tilskud fra Europa-nævnet.

På øverste billede mødes vi foran Ejbybunkeren.  På midterste billede besvarer Jørn Holdt og Erik J. M. Pedersen spørgsmål. På nederste billede lytter vi i Ejbybunkeren.

Tekst og foto: Erik J. M. Pedersen

Hvis du vil vide mere, så se website: her

 

Der lyttes i Ejbybunkeren

 

Margrethe Vestager er Årets Europæer 2019! Læs Stine Bosses tale her.

Europabevægelsen kårede torsdag den 13. juni EU’s danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, til Årets Europæer 2019! Det skete til en reception på Folkemødet på Bornholm, hvor Europabevægelsens formand Stine Bosse holdt tale.

Stine Bosses tale til Margrethe Vestager – Årets Europæer 2019

Det er ikke ofte, at vi i Danmark kan mønstre stjerner, der ikke blot lyser op i vores eget dejlige land, men i hele Europa – ja i det meste af verden. Men det kan du!

Margrethe. Vi har kendt hinanden i en del år. Vi mødtes første gang, da jeg gav dig et lift hjem fra et arrangement i byen. Ikke så længe efter at du og dit parti, De Radikale, havde lidt et betydeligt nederlag. Og jeg husker, hvordan du talte ærligt, reflekteret og uden bebrejdelser af andre om dette. Og om at du naturligvis tog dit ansvar på dig og ville ændre på resultatet.

Jeg kan huske, at jeg tænkte WAUW. Det er virkelig en politiker med stor indsigt, et godt hjerte og med alt det mod, der skal til.

Fra minister til kommissær

Senere så vi dig i regering. En svær tid. For mennesker i Danmark – ja i hele verden, ramt af finanskrise og gældskrise. Du og Helle tog virkelig en for holdet, og ja vi hører ikke ofte om det. Det er, som om vi ikke må sige det, men det var jer, der lagde grunden til det råderum, der i dag eksisterer i Danmark, og som vi må håbe på vil blive forvaltet ansvarligt nu.

Men du var og er videre. Videre til et krævende job som kommissær i Den Europæiske Union. For konkurrenceområdet. Da det blev kundgjort, var der nok ikke mange, der troede, at du med det ansvar ville få særlig stor bevågenhed, endsige indflydelse.  Men sådan går det ikke, når man har med et menneske som dig at gøre.

Du er nemlig drevet af at gøre en forskel for andre. Og stik imod det billede fx Dansk Folkeparti så ofte har forsøgt at tegne, så er du optaget af mennesker og samfund. Du er optaget af, at alle skal bidrage, og i din jagt på de allerstørste og dine stædige krav om, at de skal betale skat til vore samfund, har du kæmpet vores kampe. Borgernes kamp for retfærdige bidrag til finansieringen af vore velfærdssamfund.

Og midt i alt dette har du været pæredansk. Med Højskolesangbogen i hjertet, med ”den kritiske folkeskolelærer” i hjernen og med strikketøjet i hånden! Med alt det har du imponeret i Bruxelles, Berlin, Paris, Washington og Beijing!

Og du har aldrig taget kredit, men straks givet videre til dine medarbejdere, dit team og dine kære.

Men i dag slipper du ikke! I dag bliver du Årets Europæer 2019. Ikke på forventet efterbevilling – for bliver du kommissionsformand udfordrer du Europabevægelsen, og vi må opfinde en ekstra hæderspris. Nej, du bliver det, fordi du i gerning har vist os vejen.

Betydningen af EU

Du har vist os, at EU betyder noget virkeligt. Virkeligt for vores datasikkerhed, fair skattebetaling og virkeligt, i forhold til hvad EU kan udrette i verden, når 27 lande står sammen.

I dag bakker danskerne op om Unionen som aldrig før. Det viste sig både ved valget til Europa-Parlamentet og til folketingsvalget. Det er der mange grunde til, men din utrættelige og håndgribelige insisteren på at vise borgerne, at EU’s ageren betyder noget for vores virkelighed, har også sin del af æren. Ja, jeg tror faktisk det gælder det samlede mere positive billede Europa-Parlamentsvalget tegnede i hele EU.

De europæiske værdier

Men stormen er ikke drevet over. Der er fortsat kræfter, der vil EU’s opløsning, eller rettere, der vil kæmpe imod det værdigrundlag, vi bygger vores Union på. Og lad os lige minde hinanden om dette på netop denne dag:

”Unionen bygger på værdierne respekt for den menneskelige værdighed, frihed, demokrati, ligestilling, retsstaten og respekt for menneskerettighederne, herunder rettigheder for personer, der tilhører mindretal. Dette er medlemsstaternes fælles værdigrundlag i et samfund præget af pluralisme, ikke-forskelsbehandling, tolerance, retfærdighed, solidaritet og ligestilling mellem kvinder og mænd.” (EU-traktaten, artikel 2)

Det er svært ikke at se dig være den ypperligste forkæmper for alt dette. For vores værdier. For det der gør os til europæere af i dag. Og med en tung og dyr bagage, der satte os i stand til at se, hvad der íkke fører til glæde, tryghed, trivsel og ja, lykke.

Den bedste kandidat til posten

Og så er der kun en ting tilbage at understrege: Kompetence må og skal afgøre, om du fortsat har dansk opbakning til at tage den hele vejen til formandsposten i Europa-Kommissionen, den mest indflydelsesrige post i Europa. Det er muligt. Det er ikke bare spekulationer. Og hvis vores nye (sandsynligvis) statsminister har så meget rumpe i bukserne, som jeg tror, hun har, så sætter hun alt andet småtteri til side og bakker dig op, med den største selvfølgelighed i verden fordi:

Du har erfaring fra national toppolitik – med stærke om end ikke populære resultater. … du er ikke pop-politiker.

Du har været kommissær med gode og epokegørende resultater.

Du har en særdeles relevant teoretisk baggrund som cand.polit.

Du brænder for borgernes interesser.

Du har erfaring og er ikke i nærheden af at være for gammel.

Og ja du er kvinde. Havde der siddet kvinder i årtier, havde mandekønnet været en vigtig fornyelse.

Så go for it! Men allerførst: KÆMPE TILLYKKE MED TITLEN SOM ÅRETS EUROPÆER!

 

 

 

 

 

Stine Bosse besøgte Field’s shoppingcenter

I fredags, den 7. juni 2019, besøgte Europabevægelsens formand Stine Bosse Field’s shoppingcenter i København.

Sammen med kommissær for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides, generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl og Repræsentationschef for Europa-Kommissionen i Danmark Stina Soewartha satte Stine Bosse fokus på kampagnen “EU redder liv”. Denne kampagne rejser i øjeblikket  gennem hele Europa for at skabe opmærksomhed omkring EU’s arbejde med naturkatastrofer og menneskeskabte kriser. Og sætter fokus på vigtigheden af nødhjælp og civilbeskyttelse baseret på et princip om solidaritet.  Udstillingen kan opleves i Field’s i København indtil fredag den 14. juni 2019.

Read More

Vi Vil Europa satte EU på skoleskemaet på 20 produktions– og erhvervsskoler

I samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har Vi Vil Europa i løbet af april og maj 2019 besøgt 20 produktions- og erhvervsskoler i hele Danmark – fra Viborg til Maribo.

Vi har sammen med politikere og repræsentanter fra erhvervslivet og faglige organisationer taget debatten om EU, og hvad fremtidens EU skal kunne.

Fælles løsninger på fælles udfordringer

Eleverne har b.la. være rundt om emner som klimaudfordringerne, spørgsmålet om legalisering af hash, Danmarks medlemskab af EU, nedslidning på arbejdspladsen og mange andre. Og tendensen er klar – de unge på produktions– og erhvervsskolerne vil have fælles løsninger på fælles udfordringer.

Det er enorm vigtigt, at debatten om EU ikke kun er forbeholdt elever på gymnasier, handelsskoler og universiteter. EU er i høj grad relevant for elever på produktions –og erhvervsskoler. Der har også været stor efterspørgsel på vores workshops, hvilket vi er utrolig glade for og stolte af.

Eleverne skulle bl.a. stemme med fødderne og flytte sig efter deres holdning, lave ønsker til EU’s fremtidige prioriteter i selskab med politikerne og til sidst afgive deres stemme på, hvilken sag, de mener er EU’s vigtigste opgave.

Og hvilken sag er så den vigtigste på 20 produktions –og erhvervsskoler i Danmark? Vi havde udvalgt 20 mærkesager, og 687 elever afgav deres stemme:

Afstemningsresultat – top 6

 • 117 stemmer: EU skal legalisere hash: 17%
 • 101 stemmer: Europæiske Virksomheder skal tænke på klimaet: 14 %
 • 83 stemmer: Danmark skal være med i EU: 12 %
 • 44 stemmer: EU skal inden for de næste par år udfase alle benzin- og dieselbiler: 6,4 %
 • 43 stemmer: EU skal tage sig af problemer med nedslidning på arbejdspladsen: 6,2%
 • 36 stemmer: Danmark skal være med i en EU-bestemt fordeling af flygtninge: 5,2 %

Vil du høre mere om vores arbejde med at bringe debatten om EU helt tæt på danskerne? Se mere på vivileuropa.dk.

Europabevægelsen får ny landssekretær

Europabevægelsen har ansat 31-årige Anne Hauge som ny landssekretær og sekretariatschef. Der er dog ikke tale om den store omvæltning i organisationen. Anne Hauge har nemlig siden marts sidste år siddet i stillingen som barselsvikar for Kristine Rishøj Ammitzbøll-Bille, som ikke vender tilbage til Europabevægelsen.

Anne Hauge har erfaring med politisk kommunikation og organisationsudvikling fra både den private og offentlige sektor. Hun har bl.a. har arbejdet som sekretariatsleder og kampagneleder for Liberal Alliance København og med kommunikation hos tænketanken Justitia.

Desuden medbringer Anne en solid forståelse for politiske forhold set fra et nationalt, europæisk og internationalt perspektiv, da hun har en bachelorgrad i Europæiske Studier, en kandidatgrad i Public Management fra Copenhagen Business School (CBS) og en kandidatgrad i Public Administration and Social Development fra University of Chinese Academy of Science.

Stine Bosse: Et naturligt valg

I forbindelse med ansættelsen siger formand for Europabevægelsen Stine Bosse:

– Vi har været utrolig glade for at have Anne ved roret på Europabevægelsens sekretariat gennem det sidste år. Derfor er det også helt naturligt, at valget faldt på hende, da stillingen som landssekretær blev åben. Jeg glæder mig til at fortsætte vores arbejde med at styrke EU-debatten i hele landet. Vi kan se på den høje valgdeltagelse i år, at det er en indsats, der betyder noget – også mellem valgene, siger hun.

Skal fortsætte positiv udvikling i Europabevægelsen

Som landssekretær i Europabevægelsen kommer Anne Hauge sammen med formanden til at arbejde målrettet på at fortsætte den positive udvikling, som organisationen har oplevet de sidste år. Det gælder både i forhold til en støt stigende medlemstilslutning og en omfattende indsats for at sikre, at der afholdes EU-debatter rundt i hele landet på alt fra produktionsskoler til plejehjem.

Anne Hauge tiltræder stillingen som landssekretær 1. juni.