Projektleder med politisk tæft søges

Vi søger en stærk projektleder til at indgå i vores arbejde for at styrke EU-debatten i Danmark. Vi er et stærkt netværk af organisationer, foreninger og 7 ud af 9 siddende partier, der er gået sammen i netværket Vi Vil Europa, som er forankret i Den Danske Europabevægelse.

Da vores nuværende projektleder har søgt nye udfordringer, søger vi nu efter en ny projektleder, som kan løfte opgaven med at bringe projektet og netværket videre efter Europa-Parlamentsvalget.

Vi har en ambition om at være dagsordensættende på aktuelle politiske emner og blive endnu skarpere til at kommunikere vores budskaber. Vi søger derfor en projektleder, som er idérig og ikke er bange for at gå nye veje ift. at skabe oplysning og viden hos alle danskere.

Dine opgaver

Som projektleder får du stor frihed og selvbestemmelse. Projektet går ind i en ny fase, hvorfor vi leder efter den rette kandidat, der ikke er bange for at spille med de største aktører i dansk politik og erhvervsliv. Der er højt til loftet, godt humør og brug for udvikling af projektet. Derfor vil dine arbejdsopgaver også variere, men i store træk bestå af følgende:

 • Idéudvikling, planlægning og udvikling af projektet Vi Vil Europa
 • Afvikling af events med politikere, organisationer og virksomheder
 • Dialog med netværket
 • Fundraising

Om os

Projektet Vi Vil Europa er forankret i Europabevægelsen, hvor vi arbejder målrettet med at styrke EU-debatten i Danmark. Vi rejser bl.a. løbende rundt i Danmark og afholder debatter. Du kan læse mere om vores aktiviteter her: vivileuropa.dk

Europabevægelsen er en tværpolitisk medlemsorganisation og Vi Vil Europa består af en bred vifte af de største politiske aktører i Danmark. Da projektet er forankret i Europabevægelsen vil din arbejdsplads også være på Europabevægelsens sekretariat centralt i København.

Vi tilbyder

 • Udfordrende opgaver med masser af ansvar
 • Et stærkt netværk både i erhvervslivet og det politiske miljø
 • Tæt samarbejde med gode kolleger

Om dig

Der sker meget i Europabevægelsen, så vi forventer, at du kan håndtere pressede situationer og stadig bevare det gode humør. Dagene er aldrig ens, og der er altid fart over feltet. Der kommer ofte uforudsete opgaver, og planerne må ændres med kort varsel. EU sover aldrig – og det betyder, at Europabevægelsen heller ikke gør. Du skal derfor kunne lide at være i et politisk miljø med hurtige omstillinger, hvor vi ikke altid kan gå hjem kl. 16.30.

Vi forestiller os, at du

 • Har et solidt overblik over det politiske landskab
 • Er idérig og ikke bange for at udvikle projektet i nye retninger
 • Er struktureret, idérig og kan bevare det store overblik

Derudover er det en fordel, hvis du har kendskab til strategisk kommunikation, markedsføring og har kørekort.

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt, hvor aften- og weekendarbejde vil forekomme. Starttidspunkt hurtigst muligt eller efter aftale.

Lyder det som noget for dig? Så send din ansøgning, CV og andre relevante papirer til landssekretær og sekretariatsleder Anne Hauge på anh@europabevaegelsen.dk senest 4. juni. Samtaler afholdes løbende. Ved spørgsmål rettes de ligeledes til Anne Hauge.

Vidste du, at du kan stemme allerede i dag?

Det eneste, du behøver for at stemme allerede i dag, er dit sygesikringskort, dit pas eller en anden form for identifikation. Derfor behøver du ikke at vente på, at dit stemmekort når frem til din postkasse.

Sådan stemmer du:

 • Gå ned på et borgerservicecenter eller kommunen. Du kan vælge et hvilket som helst sted i Danmark – også uden for din bopælskommune.
 • Vis ID og vælg, om du vil stemme til både EU-valget og Folketingsvalget
 • Gå i stemmeboksen og sæt dit kryds
 • Aflever stemmesedlen
 • Nyd, at du har haft indflydelse på Europa og Danmarks fremtid!

Hvis du ikke allerede ved, hvem du vil stemme på, anbefaler vi, at du læser om partiernes EU-politik her og tager en kandidattest fx på DR.

Du kan læse mere om, hvor og hvordan du stemmer her.

 

 

Kom med Europabevægelsen til Færøerne!

Studietur til Færøerne

23.-27. oktober 2019 – sæt kryds allerede nu (mere information følger).

Færøerne er en del af Danmark, men står udenfor EU. Øgruppen har stor strategisk betydning og økonomien er i topform på grund af en eksplosiv stigning i samhandlen med Rusland. Færøerne er nemlig ikke ramt af de samme sanktioner som EU, fordi øgruppen ikke er med i EU. Det har ført til en stigende tilnærmelse mellem Færøerne og Rusland både økonomisk og politisk. Der er med andre ord mange emner som er spændende at forholde sig til i dette helt særlige hjørne af kongeriget.

Europabevægelsens formand, Stine Bosse, er bestyrelsesformand i den færøske BankNordik. I forbindelse har hun inviteret Europabevægelsens medlemmer til at besøge banken, samt vise os noget af det Færøerne, hun holder meget af.

Vi benytter ligeledes lejligheden til at besøge det færøske parlament Lagtinget, samt en heldagsudflugt til Eysturoy, hvor vi bl.a. besøger Færøernes største virksomhed Bakkafrost, som samtidig er en af verdens største lakseproducenter.

På Færøerne er naturen altid tæt på. De høje fjelde, tørvemoser og dramatiske klipper er smukt omgivet af det brusende Atlanterhav. Luften er særligt frisk og det smukke landskab simpelthen fortryllende.

Færøerne består af en gruppe på 18 øer af vulkansk oprindelse i den nordlige del af Atlanterhavet, mellem Storbritannien, Island og Norge. Befolkningstallet er ca. 51.000, hvoraf lidt under halvdelen bor i Tórshavn kommune. Foruden færøsk er dansk også officielt sprog, men det bruges ikke af færingerne som dagligt talesprog.

Du kan få mere information om turen her: EBV – Program for studietur til Færøerne 2019.

OBS! Prisen er et estimat. Endelig pris følger snarest. Forhåndsreserver din plads ved at skrive til europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk

Europadag 2019 i Københavns Omegn

Europabevægelsen i Københavns Omegn fejrede Europadagen den 9. maj 2019 i samarbejde med Gladsaxe Internationale Venskabsforening (GIV), som havde inviteret ambassadør Poul Skytte Christoffersen til at tale og fortælle med titlen “Mit liv med EU”.

Poul Skytte Christoffersen har beklædt adskillige stillinger på højt niveau for Danmark i relation til EU. Kabinetschef, rådgiver, ambassadør. Særligt kendt blev Poul Skytte Christoffersen for sin enorme indsats i forbindelse med den store udvidelse af EU i 2004, hvor han var højre hånd for statsminister Anders Fogh Rasmussen. Poul Skytte Christoffersen afsluttede sin karriere med posten som dansk ambassadør i Belgien.

Stedet var Europahus Højgaard i Bagsværd, hvor medlemmer af GIV og Europabevægelsen mødtes kl. 19:00. Poul Skytte Christoffersen talte om Danmark og EU fra medlemskabet af EF i 1973 og hele forløbet omkring Maastrichttraktaten, hvor Danmark i 1992 stemte nej. Takket være en fornem politisk indsats fik Danmark sine 4 undtagelser (forbehold) med det resultat, at danskerne i 1993 stemte JA. Ingen havde forestillet sig, at undtagelserne skulle vare i over 25 år.

Spørgelysten var stor med mange aktuelle problemstillinger. Alle spørgsmål blev udførligt besvaret af Poul Skytte Christoffersen.

Det vil føre for vidt her at beskrive alle enkeltheder; men jeg synes, at det var en særdeles positiv oplevelse at høre om forløbet gennem de mange år, Danmark har været medlem af EF/EU, og i særdeleshed hvor meget godt det har medført for Danmark, ikke mindst økonomisk. Den samlede positive udvikling er værd at have i erindring, når vi i EU er uenige om enkeltsager.

Vi sluttede kl. ca. 21:00 efter en berigende aften.

Stor tak til  ambassadør Poul Skytte Christoffersen og  Gladsaxe Internationale Venskabsforening.

På billedet taler ambassadør Poul Skytte Christoffersen.

Tekst og foto:  Erik J. M. Pedersen .

Europa-Parlamentsvalget er et europæisk valg

Europabevægelsen har i weekenden afholdt landsmøde, hvor det blev vedtaget at offentliggøre følgende politiske udtalelse i forbindelse med EU-valget den 26. maj 2019.

EU-valg, politiske prioriteringer, europæiske tilhørsforhold og Spitzenkandidat-proces var blot nogle af de emner, der blev diskuteret på weekendens landsmøde i Europabevægelsen.

På baggrund af mødet har Europabevægelsen gennemstemt en politisk udtalelse, som opfordrer pressen og partierne til at have fokus på de europæiske grupper og deres spidskandidater, når EU-valget dækkes.

“Vi opfordrer til større gennemsigtighed ift. Europa-Parlamentets opbygning, så EU-politik kan blive nærmere og tydeligere for alle danskere. Derfor foreslår vi, at når de danske kandidater udtaler sig, er det tydeliggjort, hvad deres danske tilhørsforhold er (som det er nu), men også hvad deres europæiske tilhørsforhold er – kun på den måde kan man gennemskue, hvor ens stemme ryger hen i grupperne i Europa-Parlamentet,” siger genvalgte formand, Stine Bosse.

Udover vigtigheden af tilhørsforhold i de europæiske grupper blev der også diskuteret Spitzenkandidat-proces. Det er stadig en proces, som er ukendt for mange, når de står og skal tage deres valg ved stemmeurnerne – og det er ikke så mærkeligt, for det blev brugt første gang ved sidste EU-valg i 2014 og hverken partierne eller medierne har boret dybt ift. at forklare mekanismerne i processen.

”Det er ekstremt vigtigt at huske debatten om de europæiske spidskandidater. Det er for mange en fjern diskussion, men partierne og pressen har et ansvar ift. at oplyse borgere om indflydelsen ift. sammensætningen af kommissionen i Bruxelles,” udtaler den genvalgte formand, Stine Bosse og fortsætter:

“Det er så vigtigt at minde om, at der er denne proces, hvor Europa-Parlamentet har indflydelse på valg af kommissionsformanden og dermed også på, hvad der bliver fokuseret på de næste fem år rent politisk.”

Forslaget, som blev stillet af et medlem af hovedbestyrelsen i Europabevægelsen kommer med konkrete opfordringer til både pressen og partierne: ” Europabevægelsen opfordrer de danske partier til at gøre opmærksom på deres europæiske tilhørsforhold og opfordrer pressen til at dække spidskandidaterne – fx ved at transmittere, og gerne tolke en eller flere af debatterne mellem spidskandidaterne.”

Stine Bosse forklarer: ”det er vigtigt, at vælgerne er opmærksomme på spidskandidaterne, de europæiske partier og deres indflydelse. De snart 14 danske sæder i Europa-Parlamentet stemmer nemlig ikke samlet som en dansk gruppe. De stemmer hovedsageligt sammen med deres partigrupper.”

Baggrund:

I 2014 lykkedes det Europa-Parlamentet at få Det Europæiske Råd (stats- og regeringscheferne) til at foreslå de konservatives spidskandidat (Spitzenkandidat) Juncker til Kommissionsformand, efter Juncker havde sikret sig flertal bag sig i Parlamentet. På den måde var det indirekte vælgerne, der valgte Kommissionsformanden. Europabevægelsen er begejstret for denne parlamentarisme og tror på sigt det vil øge interessen for Europa-parlamentsvalget. Ligesom chancen for at fjerne eller genvælge regeringen er en vigtig motivationsfaktor ved folketingsvalget.

Du kan læse mere om partiernes EU-politik her.

 

 

Tak for et godt landsmøde 2019

Denne gang afholdt Europabevægelsen årets landsmøde på VUC i Odense. Traditionen tro startede vi dagens program ud med sang, hvorefter landsformand Stine Bosse officielt erklærede landsmødet for åbent.

Foruden gennemgangen af det forløbne års virke, vision for den kommende periode og årsregnskab, deltog landsmødedeltagerne også i en workshop om de næste fem års prioriteringer. Her var det tydeligt, at selvom vi kan være uenige om meget, så er vi stadig enige om, at EU er den bedste løsning på de grænseoverskridende udfordringer, som vi ikke kan løse alene.

Naturligvis skulle der denne dag også vælges formand og to næstformand. Vi kan med glæde fortælle, at både landsformand Stine Bosse og de to næstformænd Jens Boe Andersen og Jens-Kristian Lütken blev genvalgt. Vi ser frem til endnu et år med jer i front!

Hos Europabevægelsen er der ikke et landsmøde uden Europakage – dagen blev derfor afsluttet med Europakage og kaffe inden afgang til Storms Pakhus i Odense, hvor vi sammen spiste aftensmad.

Europabevægelsens sekretariat takker alle for et brag af et landsmøde 2019!

Europadag 9. maj

Europabevægelsen fejrede Europadagen i hele landet! 

Den 9. maj 1950 blev de første skridt taget til at starte Det Europæiske Kul- og Stålfællesskabet, som var optakten til det EU, vi kender i dag. Derfor fejres den 9 maj i hele Europa hvert år. Også i Danmark, hvor Europabevægelsen sætter gang i festlighederne over hele landet.

I Aalborg var vi på besøg følgende steder:

07.30 – 09.30: Uddeling af morgenbrød på Aalborg Banegård. Kom og få en croissant og en snak med EU-kandidat Søren Gade (V) og MF Marianne Jelved (RV) om betydningen af europæisk samarbejde.

10.00 – 11.00 Kaffeuddeling med Søren Gade (V) og Marianne Jelved (RV) ved Aalborg Universitet, afdeling øst, Frederik Bajers Vej 5

11.15 – 12.15 Kaffeuddeling med Søren Gade (V) og Marianne Jelved (RV) ved UCN Aalborg, Selma Lagerløfs Vej 2

15.15 – 17.15 Kaffe og kageuddeling med Marianne Jelved (RV) ved Aalborg Gågade, Nytorv v. Børnenes Kontor

Arrangeret med tilskud fra Europa-Nævnet og i samarbejde med European Movement International.

I Rønne havde vi disse arrangementer:

Fremvisning af filmen “Kvinder på Krigsstien” – helt gratis – i Rønne Bio.

Europe Direct Bornholm, regionskommunens EU-oplysningskontor, og Europabevægelsen på Bornholm byder traditionen tro på film og popcorn i anledning af Europadagen d. 9. maj, også kaldet Europas fødselsdag.

Torsdag d. 9. maj kl. 16.30 havde du muligheden for at overvære en eksklusiv dansk forpremiere på den EU-støttede og prisbelønnede film ”Kvinder på krigsstien” helt gratis i Rønne Bio.

I Rødding havde du mulighed for at møde os til disse arrangementer:

Europas Fremtid – hvor skal EU hen?

På Rødding Højskole, Florsallé 1 6630 Rødding, afholdte Europabevægelsen Sønderjylland vælgermøde.

Europa befinder sig i et vadested. Spillet om Brexit er gået i overtid, nationalistiske kræfter på tværs af kontinentet allierer sig, og man forventer, at det kommende valg til Europa-Parlamentet søndag den 26. maj bliver en afgørende strømpil på Europas fremtid de næste mange år. I den forbindelse inviterede vi 8 politikere til debat. De skal diskutere valgets vigtigste spørgsmål.

Der deltog politikere fra Socialdemokratiet, Venstre, Alternativet, Konservative, Radikale Venstre, SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten

Ordstyrer var redaktør Siegfried Matlok.

Billede fra arrangementet

Region Vestjylland fastholdt traditionerne for Europadagen

Som traditionen byder, afholder Europabevægelsen Region Vestjylland på Europdagen den årlige bustur. Denne gang blev hovedattraktionen Mårbjergværket ved Holstebro. Efter en rundvisning på værket følger et politisk indspark om klimaforandringerne i Europa, og hele verden for den sags skyld.

Efterfølgende drager gruppen videre til Lemvig for at se et EU-finansieret stormflodssikringprojekt, og besøger efterfølgende Sea War Museum i Thyborøn hvor diskussionen om forsvarspolitik kan gå.

Dagen sluttes af med et oplæg om fiskeripolitik og Brexit fra Fiskeriformand Kurt Madsen

Du kunne date din kandidat til Europa-Parlamentet på Matrikel1 i København:

Du havde mulighed for at date din EP-kandidat til årets bedste Europadags-arrangement! Europæisk Ungdom og Europabevægelsen gik sammen om at afholde speeddating mellem EP-kandidater og deres vælgere i de smukke lokaler hos Matrikel1. Der var europæisk øl, snacks og politiske samtaler en masse – alt det bedste ved europæisk demokrati samlet i et event!

Arrangementet starter klokken 17.00 på Gammel Strand 26, København K, og chef for Europa-Parlamentets kontor i Danmark Anne Mette Vestergaard bød kommen hvorefter snakken om Europa og EU kan gå over en øl og lidt snacks

I Odense fejres Europadagen således:

Europabevægelsen Fyn inviterede alle ud i Odenses gader for at fejre Europadagen. Jane Heitmann fra Venstre og Mathias von Jessen fra Radikale Venstre snakkede med morgenpendlerne.

Liste over kommuner der på Europadagen flager med det europæiske flag:

 • Guldborgsund Kommune
 • Jammerbugt Kommune
 • Albertslund Kommune
 • Frederiksberg Kommune
 • Ringsted Kommune
 • Odder Kommune
 • Nordfyns Kommune
 • Vejen Kommune
 • Fanø Kommune

 

Europabevægelsen styrker EU-debatten på Fyn

I efteråret 2018 var vi rundt i hele landet med projektet ‘Styrket EU-debat’, et fælles projekt mellem Nyt Europa og Europa-Nævnet med det formål at styrke EU-debatten i alle dele af Danmark. Det var en stor succes, og derfor har vi været glade for at kunne gentage projektet her i foråret. I denne ombæring har vi koncentreret os om det fynske land og afholdt fem gode og spændende arrangementer. Det sjette og sidste arrangement bliver afholdt 10 dage før EU-valget, den 16. maj i Odense. Læs mere om dette længere nede på siden.

Styrket EU-debat 2019

I Bogense besøgte vi sammen med en række kandidater Nordfyns Højskole, hvor elever og borgere havde fornøjelsen af blandt andre spidskandidaten for Konservative, Pernille Weiss. Debatten kom vidt omkring, og vi snakkede om unges muligheder i EU, Brexit og virksomheders muligheder for vækst i det indre marked.

Styrket EU-debat 2019

Langeland fik også besøg af EU-debatkaravanen. Lokale borgere mødte i Rudkøbing op for at høre bl.a. kultur- og kirkeminister samt spidskandidat for Liberal Alliance Mette Bock diskutere EU og unionens betydningen for en region som Langeland. Vi fik lokal assistance fra borgmester Tonni Hansen, og snakken gik fra skat over klima til Brexit.

Styrket EU-debat 2019

På Idrætshøjskolen i Ollerup var elever og borgere mødt op for at høre otte kandidater til Europa-Parlamentet debattere EU. Klima, skat og især de unges muligheder for at arbejde og studere i EU var populære emner.

Som nævnt øverst i indlægget kommer Europabevægelsen den 16. maj til Odense for at afholde det sidste arrangement i ‘Styrket EU-debat’ projektet. Det bliver på Odense Bibliotek, hvor vi fra 16.30 til 18.00 indbyder til EU-debat. Vi medbringer et panel af friske og skarpe kandidater til EU-valget, og vi glæder os til at se dig. Så sæt kryds i kalenderen og hjælp os med at afslutte debatprojektet med et brag!

Du kan læse mere om projektet og bestille bogen Borgertanker her.

Projektet afholdes med tilskud fra Europa-Nævnet, og er et samarbejde mellem en række biblioteker og højskoler, Nyt Europa, Europabevægelsen og Europa-Nævnet. Projektets formål er at styrke EU-debatten i alle egne af landet.

Studietur til Nordmakedonien 14.-18. maj 2019

Nordmakedoniens finansminister Dragan Tevdovski har inviteret Europabevægelsen til at besøge Skopje.

  

Nordmakedonien er i disse år inde i en rivende udvikling, med mange og store reformer gennemført. Et NATO-medlemskab ligger måske kun et år fremme, og 80% af EU-lovgivning er implementeret, ligesom der er taget store skridt for et bedre miljø og grøn omstilling.

Vi vil på turen blive ledsaget af Dragan og hans kone Anita, som er arkitekt. De vil fortælle os om livet i Nordmakedonien i sammenligning med Danmark. De har boet et lille års tid i Aarhus, hvor Dragan var på et post-doc ophold på Aarhus Universitet.

Skopje er med sine 500.000 indbyggere Nordmakedoniens hovedstad, og igennem den løber floden Vardar. På den ene side er der boulevarder, overdådige nye bygninger og rigtig mange statuer og skulpturer i bybilledet og på modsatte side af floden er tiden gået lidt i stå, og måske på mange måder lidt mere autentisk med den levende basar, små snoede brostensbelagte gader og menneskemylder. Rundt om byen er der høje bjergkæder og du kan i det fjerne skimte lidt sne på toppen af en af tinderne. Der bor lige lidt mere end 2 millioner i landet og det grænser op til Albanien, Grækenland, Bulgarien, Serbien og Kosovo.

Turen inkluderer:

 • Flyrejse tur-retur, 4 overnatninger på 5* spahotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad, egen bus som beskrevet i programmet, sejltur i Matka Canyon, alle besøg og entreer, samt ALLE måltider.

Pris pr. deltager i delt dobbeltværelse kr. 6.495,-

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.095,-

Læs mere om turens program og andre detaljer her: EBV – Program for studietur til Makedonien 2019

Europabevægelsen trækker video med Cyklistforbundet ud af kampagne

Europabevægelsen har valgt at trække en video med Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam ud af organisationens kampagne op til EU-valget.

I videoen præsenteres tal fra det europæiske cyklistforbund ECF – European Cyclists’ Federation omkring den samfundsøkonomiske gevinst ved cykling. Disse tal er dog blevet nedjusteret efter videoens udgivelse. Derfor har Europabevægelsen valgt ikke at bruge videoen fremadrettet. Det gøres for at sikre, at det er de nyeste og mest troværdige tal, der indgår i kampagnen.

For yderligere oplysninger, kontakt kommunikationsansvarlig i Europabevægelsen Maja Kirstine Andersen tlf. 22 516 757 eller mail mka@europabevaegelsen.dk