Politikerne skal tale fra hjertet, når de taler om det europæiske fælleskab. Sådan lød opfordringen fra EU-kommissæren for Humanitær Bistand og Krisestyring, Christos Stylianides, da Europabevægelsen mødte ham i sidste uge til en snak om Europas fremtid.

”Vi skal alle være bedre til at tale om EU i et forståeligt sprog. Selv topuddannede kan have svært ved at forstå de EU-politiske termer og interne henvisninger, og det kobler folk af. Der er ikke nogen hurtig løsning på at vinde større opbakning i civilbefolkningen, men vi gør mere kompliceret end det faktisk er. Én ting, der markant vil styrke EU’s sammenhængskraft, er, at politikerne skal tale langt mere fra hjertet om det europæiske fællesskab. Målet er ikke at kommunikere mere – vi har nærmest en overdosis af kommunikation – men at engagere mere, og der er civilsamfundsorganisationerne de sande helte”, fortalte Stylianides og fortsatte:

”Ingen mennesker eller stater kan gøre noget alene i en kompliceret og globaliseret verden – ikke engang store lande som Frankrig eller Tyskland. Protektionisme er både snæversynet og kortsigtet. Det betyder ikke, at vi ikke skal værdsætte og respektere forskelle, men vi skal blive bedre til at fortælle historien om, at der er langt flere proeuropæiske kræfter end det modsatte. Vi er bestemt ikke alene i kampen for Europa”, sluttede Stylianides.

Formand Stine Bosse, næstformand Jens Boe Andersen, næstformand Morten Løkkegaard og landssekretær Kristine Rishøj Bille deltog i mødet fra Europabevægelsen, der blev afholdt hos Kommissionen i Europahuset, København.

Du kan følge Stylianides og hans arbejde på: https://twitter.com/StylianidesEU