Vi har sammen med Tænketanken Europa, Dansk Ungdoms Fællesråd og Europæisk Ungdom sendt et opråb til landets medier og politikere.

Vi mener nemlig, at der skal endnu mere fokus på EU’s påvirkning af danskernes hverdag. Ikke blot her op til valget, men også mellem både EU-valgene og folketingsvalgene.

Læs hele brevet her:

Opråb: Husk EU-valgkampen!

Danskerne skal stemme til Europa-Parlamentsvalget på søndag den 26. maj. Så lad os alle hjælpe med få EU endnu længere op på dagsordenen!

Vi er gået sammen her i ugen op til Europa-Parlamentsvalget, fordi vi tror på, at der skal mere fokus på EU’s påvirkning af danskernes hverdag. Ikke blot her op til valget, men også mellem både EU-valgene og mellem folketingsvalgene.

Afskaffelse af roaming-afgifter, databeskyttelse og sikring af balancen mellem arbejde og fritid – det er blot nogle af de ting, som Europa-Parlamentet har været med til at gennemføre de sidste fem år. Der er nemlig blevet vedtaget knap 1.000 love siden det sidste EU-valg i 2014.

Vores medlemskab af det forpligtende europæiske fællesskab sikrer Danmarks borgere, erhverv og udvikling. Selvom folketingsvalget fylder meget i folks bevidsthed, skriver vi dette sammen, fordi vi alle er helt enige om, at det er enormt vigtigt, at danskerne engagerer sig i vores fælles europæiske fremtid. Blandt andet ved at stemme til Europa-Parlamentsvalget.

Netop derfor er det så ekstremt vigtigt, at de danske vælgere møder talstærkt op på valgstederne nu på søndag den 26. maj, når der er valg. For at sikre det, er det vigtigt, at politikerne og medierne gør en ekstra indsats for at formidle, at valget til Europa-Parlamentsvalget er mindst ligeså vigtigt som det danske folketingsvalg.

Derfor lyder opfordringen fra os alle: Husk EU-valgkampen! Vi har blot er par dage tilbage, før danskerne skal træffe et valg, der påvirker hele Europas fremtid. Så det er ikke øjeblik for tidligt at begynde at tale om, hvad vi stemmer om den 26. maj.

Med ønsket om en god op oplysende valguge,

Stine Bosse
Formand, Den Danske Europabevægelse

Andreas Høstgaard Poulsen
Formand, Europæisk Ungdom Danmark

Bjarke Møller
Direktør, Tænketanken Europa

Morten E.G. Jørgensen
Generalsekretær, Dansk Ungdoms Fællesråd