Det var et enigt forretningsudvalg, der fredag bød De Konservatives spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget Pernille Weiss velkommen i Europabevægelsens hovedbestyrelse.

– Vi er glade for, at Pernille har lyst til at deltage i vores arbejde for et Europa, der samarbejder. Det er et vigtigt signal om, at De Konservative stiller op med en kandidat, der ser ud over Danmarks grænser, siger Europabevægelsens formand Stine Bosse.

Pernille Weiss blev i august valgt som spidskandidat for De Konservative som afløser for Bendt Bendtsen, der har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009. Han valgte ikke at genopstille ved næste års valg, der finder sted 26. maj.

Dermed gjorde han plads til Pernille Weiss, der blandt andet er uddannet sygeplejerske og tidligere har siddet i Fyns Amtsråd

– Jeg har valgt at træde ind i hovedbestyrelsen, da Det Konservative Folkeparti og Europabevægelsen deler mange af de samme værdier, siger spidskandidaten.

– Jeg er meget enig med Europabevægelsen i, at vi ikke kan stoppe en økonomisk krise, en flygtningestrøm eller en klimakatastrofe ved hver vores landegrænser.

Europabevægelsen er en tværpolitisk organisation, der arbejder for et tættere samarbejde i Europa. I forretningsudvalget sidder også folketingsmedlemmerne Jan E. Jørgensen fra Venstre og Socialdemokratiets Peter Hummelgaard.

– I vores organisation lægger vi vægt på, at vi er uenige om meget, men enige om, at et samarbejdende Europa er nødvendigt for at kunne håndtere mange af tidens udfordringer, siger Stine Bosse.

– Vores særlige fokus er på at give danskerne mulighed for at diskutere EU og selv tage stilling til, hvordan de ønsker, at EU skal se ud.

Pernille Weiss er allerede tæt på Europabevægelsens arbejde. I løbet af efteråret har hun deltaget i organisations debatter fra Tønder til Korsør. Og søndag den 2. december taler hun ved Pulse of Europe, der er en pro-europæisk gåtur gennem Københavns gader.

For yderligere information og kommentarer fra Stine Bosse eller Pernille Weiss:

Maja Kirstine Andersen, kommunikationsansvarlig, Europabevægelsen

22 51 16 57/mka@europabevaegelsen.dk