Studietur til Makedonien 14.-18. maj 2019

Makedoniens finansminister Dragan Tevdovski, har inviteret Europabevægelsen til at besøge Skopje.

  

Makedonien er i disse år inde i en rivende udvikling, med mange og store reformer gennemført. Et NATO-medlemskab ligger måske kun et år fremme, og 80% af EU-lovgivning er implementeret, ligesom der er taget store skridt for et bedre miljø og grøn omstilling.

Vi vil på turen blive ledsaget af Dragan og hans kone Anita, som er arkitekt. De vil fortælle os om livet i Makedonien i sammenligning med Danmark. De har boet et lille års tid i Aarhus, hvor Dragan var på et post-doc ophold på Aarhus Universitet.

Skopje er med sine 500.000 indbyggere Makedoniens hovedstad, og igennem den løber floden Vardar. På den ene side er der boulevarder, overdådige nye bygninger og rigtig mange statuer og skulpturer i bybilledet og på modsatte side af floden er tiden gået lidt i stå, og måske på mange måder lidt mere autentisk med den levende basar, små snoede brostensbelagte gader og menneskemylder. Rundt om byen er der høje bjergkæder og du kan i det fjerne skimte lidt sne på toppen af en af tinderne. Der bor lige lidt mere end 2 millioner i landet og det grænser op til Albanien, Grækenland, Bulgarien, Serbien og Kosovo.

Turen inkluderer:

  • Flyrejse tur-retur, 4 overnatninger på 5* spahotel i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad, egen bus som beskrevet i programmet, sejltur i Matka Canyon, alle besøg og entreer, samt ALLE måltider.

Pris pr. deltager i delt dobbeltværelse kr. 6.495,-

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.095,-

Læs mere om turens program og andre detaljer her: EBV – Program for studietur til Makedonien 2019