Har du lagt mærke til snakken om, at 2022 er 50-året for Danmarks indmeldelse i EF? Læs med nedenfor og få styr på vigtige milepæle i 2022.

Den daværende socialdemokratiske statsminister, Jens-Otto Krag, underskrev Danmarks tiltrædelsestraktat til EF den 22. januar 1972. Dermed blev vejen banet for en endelig folkeafstemning om Danmarks medlemskab af EF. Det markedede vi lørdag den 22. januar 2022. Tilbage i 1972 blev Jens-Otto Krags underskrivelse startskuddet til en intens debat om Danmarks fremtid. Meningsmålinger fra Megafon sagde midtvejs, at valget kunne gå begge veje.

Den 2. oktober 1972 stemte 63,4 procent af vælgerne ja til dansk medlemskab af EF. Denne milepæl markeres naturligvis også den 2. oktober 2022 på 50-året efter folkeafstemningen.

Kort forinden den officielle 50-års-mærkedag for afstemningen om EF-traktaten kan borgere i Danmark og fra hele Europa desuden deltage i “Political Festival of Europe“, som finder sted i Mariager fra den 25.-28. august. Her sættes europæiske udfordringer til debat, og samtalen og det uformelle møde mellem beslutningstræffere og borgere er i fokus.

Har du lyst til at engagere dig mere i debatten om vores fremtid i Europa. Meld dig ind i Europabevægelsen nedenfor.

Page Title

Bliv medlem af Europabevægelsen