SKET I UGEN:

I den forløbne uge har regeringen præsenteret en udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi. Den har fået rosende ord med fra vores formand Stine Bosse. Udenrigsministeren har lagt vægt på, at EU er en “økonomisk sværvægter men en udenrigspolitisk dværg” (udsagn fra Altinget-debat den 2. januar).

I den nye udenrigsstrategi er det defineret, at EU skal udnytte sin vægt til at skabe grøn omstilling, menneskerettigheder, demokrati, fremme arbejdstagerrettigheder og forebygge migration i resten af verden.

Formand for Europabevægelsen Stine Bosse kvitterer i Ræson for særligt fokusset på menneskerettigheder i regeringens strategi. Imidlertid påpeger Stine Bosse, at en regeringen på en lang række områder bør realisere sit fokus i praksis. Hun peger eksempelvis på udvisningen af syrere på ophold i Danmark. Samtidig henviser Stine Bosse til den nye socialdemokratiske kansler Olaf Scholz’ bog “Hoffnungsland” (håbets land). Ifølge Stine Bosse er Hoffnungsland et stærkt svar bud på en humanistisk, solidarisk og international politisk kurs med EU i centrum for løsningerne.

Du kan læse Stine Bosses indlæg i Ræson her.



Page Title

Bliv medlem af Europabevægelsen