Debat om unges trivsel i Europa

Debat om unges trivsel i Europa

Vi vil gerne sætte unges trivsel mere på dagsordenen, da vores fremtid afhænger af netop jer. Er vi i Europa ved at tabe en hel generation på gulvet og står vi magtesløse over for problemerne?

Hvad gør vi og hvordan kan vi indkredse og kortlægge problemerne? Hvordan giver vi plads til ”uperfekte mennesker” i en verden, hvor vi kræver mere og mere af os selv og måske også af hinanden? Hvad ønsker I unge konkret hjælp til? Hvad har I af egne løsningsforslag?

Debatten vil forhåbentlig gå begge veje og vi opfordrer tilhørerne til på forhånd at tænke over emnet og udarbejde spørgsmål til panelet, der også gerne må stille spørgsmål til I unge tilhørere. Flere af oplægsholderne har udsynet til Europa og tilhørerne kan bidrage med lokale og personlige erfaringer.

Foredragsholder og komiker Mette Frobenius indleder med en lille pep-talk om EU i en kort og humoristisk form (specielt formuleret til unge) og er tovholder i resten af arrangementet. Se mere her.

Paneldeltagere:
Sif Holst, medlem af EU’s økonomiske og sociale Udvalg (online)
Bertram Tang Clausen fra Europæisk Ungdom (fysisk)
Anna Bjerre, direktør i Girltalk (online)

Inviterede er f.eks. STU-elever, FGU, ungdoms- og efterskoler, gymnasier, Aarhus Tech, bosteder, Europæisk Ungdom i Aarhus m.v. Vi håber lærere på uddannelsesstederne kan se denne debat som en del af undervisningen og vi vil som nævnt opfordre de tilmeldte til at forberede spørgsmål, som de kan stille panelet.

Alle er velkomne – også hele skoleklasser, som evt. kan se det som et led i samfunds-undervisningen. Der er plads til 160 personer i auditoriet. Det er gratis at deltage.

Vi vil gerne have tilmeldinger på im@fo-aarhus.dk, så vi kan svare alle om der er flere pladser eller ej.

Tid og sted:
D. 7. nov. kl. 13-15.00
Frøberts Auditorium i Kulturhus Bunkeren
Olof Palmes Alle 11, Aarhus N
————————————————————————————————————————————————————

Læs om de medvirkende:
Mette Frobenius
Hun gennemgår de mange institutioner – blandt andet Rådet, Parlamentet, Kommissionen og Domstolen – og giver et overblik over de danske parlamentarikere, og hvilke grupper i EU Parlamentet de sidder i. Selv siger hun: ”Jeg kan gøre dig klogere på opbygningen af det europæiske fællesskab i Bruxelles, for det er faktisk slet ikke så indviklet. Og jeg lover, at det heller ikke bliver kedeligt.” Mette Frobenius har i mange år afholdt debatter om EU, og egentligt er hun uddannet erhvervsjurist med speciale i presseetik.

Sif Holst
Næstformand i Danska Handicaporganisationer, formand for Videnscenter om Handicap og medlem af EUs økonomiske og sociale udvalg (EØSU). Sif Holst har en voksenpædagogisk grunduddannelse fra Roskilde Højskole. Hun lever med Ehlers-Danlos syndrom og har i mere end 20 år været kørestolsbruger. Sif er desuden medlem af det nordiske handicapråd og bestyrelsesmedlem hos Institut for Menneskerettigheder. Hun har stærke analytiske og problemløsningsevner, dyb kendskab til handicapviden og en masse praktisk
erfaring.

Bertram Tang Clausen
Statskundskabsstuderende og politisk sekretær for Europæisk Ungdom – der kæmper for tættere europæisk samarbejde, særligt i EU. Jeg ser unges trivsel som et utrolig vigtigt område for EU. En stor del af denne mistrivsel kan tilskrives sociale medier. Det er et område som EU tidligere har vist sig dygtige til at regulere, men også et område der fortsat skal reguleres. Hvad end vi vil regulere doomscrolling eller sikre at indholdet på de sociale medier ikke er grænseoverskridende, så kræver det handling fra EU. Fokus: Problemet ved unges evighedsscrolling og potentielle løsninger.

Anna Bjerre
Direktør i GirlTalk, der arbejder vi for at forebygge mistrivsel blandt piger og unge kvinder, styrke deres selvværd og hjælpe dem, der har det svært. Siden vores stiftelse i 2004 har vi haft tusindvis af samtaler med piger, der ikke tør dele deres tanker, og oplevelser med andre. Vi har en indsigt i piger og unge kvinders problemer: Vi ved, at alt for mange kæmper og føler sig forkerte, og vi ved, at alt for mange ikke kan leve op til alle de forventninger de selv og andre har til dem. Vi står med en generation af piger, der stræber efter at være perfekte udadtil og som føler sig alene med alt det, der er svært.

Arrangement information

  Olof Palmes Alle 11, Aarhus N, Denmark
}  november 07, 2024
  torsdag, 13:00 til 15:00

Arrangør

   Europabevægelsen Østjylland og Vestjylland

Arrangement lokation

Del arrangement