“Danmark i Europas Hjerte” Danmark og Euroen

“Danmark i Europas Hjerte” Danmark og Euroen

Den 29. juli 2023 skrev Økonomisk redaktør på Berlingske Ulrik Harald Bie et åbent brev til Statsministeren under overskriften ”Kære Mette Frederiksen. Nu må Danmark helt og fuldt ind i Europas hjerte”

”Vi har taget stormskridt ind i hjertet af Europa på det sikkerhedspolitiske område. Men vi står udenfor på det økonomiske. Det er ikke holdbart.”

Kom og hør Ulrik Bie uddybe og perspektivere sit klare budskab til Statsminister Mette Frederiksen og regeringen i en samtale med europapolitisk direktør i Finans Danmark Sinne Backs Conan. Der vil som led i arrangement også være mulighed for at debattere med Ulrik Bie om Danmark og Euroen.

I foråret præsenterede den tidligere italienske ministerpræsident Enrico Letta en rapport for stats- og regeringscheferne der indkredser en række centrale udfordringer for EU i de kommende år.  Senest har også tidligere direktør for den Europæiske Centralbank og også tidligere Ministerpræsident i Italien Mario Dragi præsenteret en rapport for stats- og regeringscheferne om genskabelse af EU’s globale konkurrenceevne.

Udfordringerne er store og begge forfattere lægger i deres rapporter op til at EU-landene skal rykke endnu tættere sammen hvis det skal lykkes at genskabe en stærk Europæisk konkurrenceevne i forhold til ikke mindst USA og Kina.

I Danmark har vi i mange år valgt at knytte kronen tæt til Euroen, men også valgt at stå udenfor Euro samarbejdet.

Den position lagde Ulrik Bie op til et opgør med i sit åbne brev til Statsministeren, siden er behovet for mere fælles Europæisk handling ikke blevet mindre. Så kan Danmark fortsætte den hidtidige linje, eller er der også her, behov for nye svar på de udfordringer, vi sammen med de øvrige EU-lande, står overfor?

Og Kan danskerne overbevises om at kronen ikke er en del af løsningen hvis Europa skal have pulsen op?

Finans Danmark vil i forbindelse med arrangement være vært ved en let anretning.

Tid og sted: 
D. 9. december kl. 17.00-19.00
Finans Danmark
Amaliegade 7, København K

 

Arrangement information

  Amaliegade 7, København K, Denmark
}  december 09, 2024
  mandag, 17:00 til 19:00

Arrangør

   Europabevægelsen Region København og Finans Danmark

Arrangement lokation

Del arrangement