Torsdag den 15. juni 2023 vandt Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr, Søren Pape Poulsen, Jakob Ellemann-Jensen og Sofie Carsten Nielsen prisen som Årets Europæer i fællesskab for det nationale kompromis i 2022 og afskaffelsen af forsvarsforbeholdet.

Europabevægelsens landsformand, Jens Kristian Lütken, havde æren af at uddele prisen i Europabevægelsens telt på Folkemødet:

”Partilederne og deres partier traf en både modig og rettidig beslutning om at sende forsvarsforbeholdet til folkeafstemning. Og de førte efterfølgende en god, sober og overbevisende kampagne, der sikrede, at Danmark nu også på det sikkerhedspolitiske område kan indgå i et tæt europæisk samarbejde”, sagde Jens-Kristian Lütken om valget.

Prisen som ”Årets Europæer” uddeles hvert år af Europabevægelsen til en eller flere personer, der i det forgangne år har gjort en særlig indsats for det europæiske samarbejde. Tidligere vindere inkluderer navne som Margethe Vestager, Emmanuel Macron, H.K.H. Prins Henrik og Volodymyr Zelenskyj.

I disse videoer kan du høre, hvordan partilederne betragter den nye sikkerhedspolitiske situation efter afskaffelsen af forsvarsforbeholdet 😊

Tekst

tekst

tekst

tekst