Anmeldelsen er skrevet af Kristian Ersbøll, formand for Politisk Udvalg i Europabevægelsen

Fjendespor er Keld Broksøs sjette roman og historien om den danske politibetjent, Stefan Kushova Andersen, der kæmper sig igennem et netværk af organiseret kriminalitet, der trækker blodige tråde fra Øst til Vest – og tilbage igen!

Stefans rejse begynder i Københavns Sydhavn, og derfra tager tingene rekordfart. En lidt længere opbygning havde måske været mere troværdig. Min snert af skepsis blev dog hurtigt erstattet af eufori over de fantastiske person- og stedbeskrivelser. Fjendespor er en episk rejse igennem Balkan med stalinistiske diktatorer, overdådige luksushoteller, skydevåben, og alt hvad der ellers hører Europas Vilde Vesten til.

Men Fjendespor er mere end dét. Fjendespor er også historien om en mand i opløsning. Det er historien om kærlighed og venskaber, der ingen grænser eller alder kender. Personbeskrivelserne er, akkurat som stedbeskrivelserne, fantastiske. Ikke mindst er spændingsforholdet mellem bogens helt og antihelt originalt og skræmmende uforudsigeligt.

Som jubeleuropæer varmer det naturligvis også mit blå-gule hjerte (her er ikke tale om Brøndby), at Keld Broksø så åbenlyst agiterer for fordelene ved EU-samarbejdet. Det er nørdet, men fungerer bare virkelig godt.

Jeg håber, at Keld Broksø holder fast i kravetøjet på Stefan Kushova Andersen lidt endnu, to bøger var slet ikke nok (se også Koldfronter fra 2017).

5 EU-flag herfra!

🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

 Forlag:    Ambush Books

Udgivelsesdato: 2/9 2019

Antal sider:   406