David Maria Sassoli blev født 30. maj 1956 i Firenze i Italien. Han studerede statskundskab ved Sapienza Universitetet i Rom. En stor del af David Sassolis liv er efterfølgende gået med arbejdet som journalist.

Han begyndte sin karriere som journalist ved ”Il Tempo” i Rom, hvorefter han arbejdede for en række forskellige aviser samt ASCA.

Sassoli blev senere ankervært ved TG1. Det er især jobbet som ankervært, der har ham folkekær blandt mange italienere. Da David Sassoli i 2009 besluttede sig for at gå ind i politik, blev det med afsæt i venstrefløjspartiet Partito Democratico (Det Demokratiske Parti). Han modtog ved valget 412.502 stemmer.

I 2019 blev David Sassoli formand for Europa-Parlamentet. En stor del af Sassolis formandskab har været kendetegnet af Covid.

Under Sassolis formandskab har EU blandt andet vedtaget en historisk genopretningspakke. Europa-Parlamentet har under Sassolis formandskab presset på for forsvaret for EU’s grundværdier, herunder en retsstatsmekanisme. Endelig har Sassoli været stor fortaler for ambitiøs klimahandling.

Sassoli var gift med Alessandra Vittorini. Sammen havde de to børn.