Europabevægelsen udtaler på mødet 28. september 2019 sin tak til Folketinget for atter at ville flage med EU-flaget på Europadagen 9. maj.

Europabevægelsen opfordrer dog samtidig Folketinget til at flage med EU-flaget – sammen med Dannebrog – på alle årets dage. Når EU træffer beslutninger, er Danmark og danskere med til at træffe dem. Mere EU og mere Europa betyder ikke mindre Danmark.

I andre EU-lande er det helt almindeligt at flage med det europæiske flag ved siden af eget flag – fx ved Hollands parlament, og inde i det svenske, spanske og franske parlament – og mange, mange flere. I Frankrig er der nu EU- og fransk flag i alle klasseværelser. De tyske delstater flager med delstatens eget, Tysklands og EU’s flag. Ikke bare politik, men også identitet, er ikke enten-eller. Det er både-og.

I Danmark er Assens kommune gået forrest. I byrådssalen hænger Dannebrog og EU-flaget – altid. Man bliver ikke mindre (sydvest)fynbo af at være dansker. Man bliver ikke mindre dansker af at være europæer. EU-flaget bør være foran eller i Folketinget – hver dag!