Europæisk Ungdom har på deres landsmøde valgt ny formand. Fremover bliver det Frederik Bast Phillip (billedet th.), der kommer til at sidde i formandsstolen.

Frederik Bast Phillip har været medlem siden 2016, været medstifter af Europæisk Ungdoms lokalforening på Fyn og deltaget i planlægningen af en række nationale aktiviteter. Han læser statskundskab på Syddansk Universitet og er desuden ansat i Rud Pedersen. Tidligere har han været ansat i både Dansk Ungdoms Fællesråd og Danske Regioner.

På sin Facebook-profil takker han for tilliden og skriver:

“Verden har forandret sig i de seneste måneder, og ikke bare det politiske landskab, men vores samfunds tektoniske plader rykker sig i disse dage. Tidens udfordringer kræver fælles løsninger. Det gør sig gældende for klimakrisen, for coronakrisen og for den økonomiske krise, der allerede har ramt nogle, men som vi ikke har set det sidste til.”

Han runder af med at sige:

“Ungdommen er fortsat europæisk, og det glæder jeg mig til i det næste års tid at rejse land og rige rundt og udbasunere.”

Europabevægelsen ønsker Frederik stort tillykke med valget.

Tak til afgående formand Andreas Høstgaard Poulsen

Den afgående formand, Andreas Høstgaard Poulsen (billedet tv.), har været formand siden marts 2018. Han skriver på sin Facebook-profil:

“Vores medlemstal er det højeste i årtier. Med tre nye lokalforeninger og en stærk stemme er det lykkedes os at gøre Europæisk Ungdom til en attraktiv forening og relevant i den europapolitiske debat i Danmark.”

Han fortsætter:

“Nu er tiden kommet til at give stafetten videre. Jeg er glad for, at vores landsmøde i dag har valgt Frederik Bast Phillip som ny landsformand for vores forening. Jeg er sikker på, at han vil fortsætte den gode stime, som foreningen er inde i.”

Andreas Høstgaard Poulsen tilføjer, at han fremover vil være at finde som forretningsudvalgsmedlem i JEF Europe, som er Europæisk Ungdoms europæiske paraplyorganisation.

Europabevægelsen vil gerne sige Andreas en stor tak for det arbejde, han har udført i sin tid som formand.