75-års konference: Europa – et folkeligt projekt

75-års konference: Europa – et folkeligt projekt

I år kan Europabevægelsen fejre 75-års jubilæum, og det markerer vi med et brag af en konference, hvor vi sætter fokus på Europa som et folkeligt projekt. Her tager vi også hul på Europaparlamentsvalget, der finder sted den 9. juni 2024.
Vær med til at debattere det nationale kompromis, den øgede interesse og positivitet for EU, de unges planer for EU og Europa samt kampen for at gøre EU mere folkelig og nærværende for danskerne.

HUSK TILMELDING

PROGRAM
Kl. 12.00     Dørene åbner m/ indskrivning og sandwich
Kl. 13.00     Velkomst v/ Jens-Kristian Lütken, formand for Europabevægelsen
Kl. 13.10     Arbejde og Forbrug: Hvordan bruger vi EU til at skabe resultater for medlemmerne? v/ Henning Overgaard, 3F og Anja Philip, Forbrugerrådet Tænk
Kl. 14.00    SF’s rejse fra ”Holger og Konen” til ”Ja, for fanden” v/ Pia Olsen Dyhr (SF)*
Kl. 14.30     Pause
Kl. 14.40    Hvad vil de unge med Europa? v/ Jakob Wind (EUD), Alexander Blavnsfeldt (SFU), Jonas Pullich Knudsen (VU), Tobias Marney (UM), Maria Sloth (RU), Nicklas Verne (K), Mathias Niebuhr (DSU)
Kl. 15.20    En folkelig valgkamp: Hvordan gør vi EP24 nærværende for danskerne? v/ Christel Schaldemose (S), Stine Bosse (M), Per Clausen (EL), Sigrid Friis (RV), Julie Hassing Nielsen (V)
Kl. 16.20    Afslutning ved Jens-Kristian Lütken

Moderator: Mette Frobenius

 

Konferencen finder sted hos 3F, på adressen Kampmannsgade 4, 1604 København.
Der er gratis at deltage i konferencen, men det kræver tilmelding, da der er et begrænset antal pladser.

*Pia Olsen Dyhr er Årets Europæer 2023 sammen med de fire øvrige partiledere bag det nationale kompromis.

Europabevægelsens historie
Det er i år 75 år siden, at 800 europæiske politikere, redaktører og erhvervsfolk med den engelske statsmand Winston Churchill i spidsen mødtes i Haag for at diskutere Europas fremtid.

Congress of Europe blev starten på Den danske Europabevægelse, der blev stiftet den 11. august 1948 i forlængelse af, at en række fremtrædende danske parlamentarikeres deltagelse i Haag-kongressen – blandt andre Thorkild Kristensen (V), der havde været finansminister 1945-47, og som blev Europabevægelsens første danske formand. Af andre prominente danske deltagere i Haag var Frode Jakobsen (S), Per Federspiel (V), Ole Bjørn Kraft (K) og skibsreder A.P. Møller.

To verdenskrige i løbet af to generationer skabte en fælles dagsorden: Aldrig mere krig i Europa, samarbejde skulle afløse konflikt, hvorefter den bundne opgave var at genrejse et krigshærget kontinent.
Der er stadig fælles udfordringer og bundne opgaver i Europa – f.eks. når det kommer til følgerne af krig på det europæiske kontinent, global usikkerhed, klimakrise, demokratiske udfordringer, migration, international handel og en lang række øvrige grænseoverskridende udfordringer.

Vor tids udfordringer har dog en ting til fælles med situationen for 75 år siden: Det kræver et stærkere og mere forpligtende europæisk fællesskab. Derfor skal vi have et endnu bedre, stærkere og folkeligt forankret EU- samarbejde. Så både Danmark og EU står stærkt, kan forsvare de europæiske værdier og tage et globalt ledelsesansvar.

Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.


 

Arrangement information

  Kampmannsgade 4, København, 1604
}  oktober 31, 2023
  tirsdag, 13:00 til 16:30

Arrangør

   Europabevægelsen

Arrangement lokation

Del arrangement