Besøg hos DTU Space

Besøg hos DTU Space

Kom med og hør om nutidens rumfart og EU samt Danmarks rolle heri.

Europa-Kommissionen advokerer stærkt for øget strategisk autonomi i EU. Rumfartsteknologi, som danner basis for mere end 7% af EUs BNP, er et af de emner, hvor der sigtes på at opnå en højere grad af selvforsyning.

DTU Space har stor erfaring med teknologi, forskning og uddannelse på rumområdet. Instituttet beskæftiger 220 forskere, eksperter og andet personale. Der udgives og bidrages til ca. 200 videnskabelige publikationer årligt. 300 studerer på uddannelsen Geofysik og Rumteknologi. Der omsættes for ca. 180 mio. kr. årligt. DTU Space’ forskning er anerkendt verden over, og deltager i mange af vor tids store rumfartsprojekter, hvilket gør Danmark til en attraktiv partner for de større europæiske rumfartsaktører som ESA, DLR, CNES, Airbus, Thales Alenia, Qinetiq, Sener og mange flere.

Programmet for besøget, der finder sted tirsdag den 2. maj 2023, er:

Vi mødes kl. 17 ved bygning 328, Elektrovej, DTU (Der kan parkeres på markerede P-pladser tæt på bygningen). Herefter vil der være et oplæg i rum 123 af professor og leder af måling og instrumentering John Leif Jørgensen om nutidens rumfart og EU samt Danmarks rolle heri, efterfulgt af spørgsmål.

Kl. ca. 18 vil der være rundvisning på instituttet, hvor der vil blive fortalt om rumfarts teknologi m.v.

Kl. ca. 18.30 vil der være spisning i flex-rum 003-005, bygning 327.

Deltagelse i arrangementet inkl. spisningen er gratis.

Tilmelding sker på mail senest den 24. april til næstformand Erik J. M. Pedersen, e-mail ejm@pedersen.mail.dk eller på telefon 36490156. Hurtig tilmelding tilrådes, da antallet af pladser er begrænset.

Poul Breyen
Formand for Europabevægelsen i Københavns Omegn

Arrangement information

  DTU Building 328, Elektrovej, Kongens Lyngby, 2800
}  maj 02, 2023
  tirsdag, 17:00 til 19:00

Arrangør

   Europabevægelsen Københavns Omegn

Del arrangement