Besøg i Københavns Lufthavn

Besøg i Københavns Lufthavn

Kom med og hør om Københavns Lufthavn og om Naviair og disse virksomheders relationer til EU

Næsten alle regler for europæisk luftfart, især hvad angår sikkerheden i luftfarten, er fastlagt af EU. Dertil kommer, at EU arbejder aktivt for at fremme sikkerheden i luftfarten generelt og for at gøre denne mere effektiv og miljøvenlig.

Københavns Lufthavn er den største lufthavn i Skandinavien og havde før Corona ca. 30 mio. rejsende årligt, et niveau, som det ser ud til, at man i år er ved at komme tilbage til. Det er en af de største arbejdspladser i Københavnsområdet med aktuelt ca. 16.000 ansatte i og omkring lufthavnen, hvilket dog stadig er færre end før Corona.

Naviair har til opgave at levere sikker og effektiv trafikstyring til luftfarten, og kerneaktiviten er flyveledelse. Helt konkret betyder det, at det er Naviair, der sørger for at lede fly sikkert og uden forsinkelser gennem dansk luftrum. Virksomheden beskæftiger ca. 600 medarbejdere fordelt i Danmark, Grønland og på Færøerne.

Programmet for besøget, der finder sted onsdag den 26. oktober, er:

Vi mødes kl. 17 ved lufthavnens administrationsbygning, Lufhavnsboulevarden 6 (ligger for enden af Terminal 2), og går til Auditoriet, hvor der vil være et oplæg af Chef for Public Affairs Søren Rosenkilde Clausen om lufthavnen og dens relationer til EU.

Kl. ca. 18 vil der være spisning efterfulgt af et oplæg af Programme Manager Jon Guttesen om Naviair og relationerne til EU.

Deltagelse i arrangementet er gratis. Dog ikke drikkevarer til maden.

Tilmelding sker på mail senest den 18. oktober til næstformand Erik J. M. Pedersen, e-mail ejm@pedersen.mail.dk eller på telefon 36490156. Hurtig tilmelding tilrådes, da antallet af pladser er begrænset.

Poul Breyen

Formand for Europabevægelsen i Københavns Omegn

Arrangement information

  Lufhavnsboulevarden 6, Kastrup, 2770
}  oktober 26, 2022
  onsdag, 17:00 til 19:00

Arrangør

   Europabevægelsen i Københavns Omegn

Del arrangement