EU-praktik og karriereprogrammer – AFLYST

EU-praktik og karriereprogrammer – AFLYST

Dette webinar er for dig, der overvejer at søge praktikplads i EU eller vil have en karriere i en EU-institution og opleve det europæiske samarbejde i praksis. Hvis du er på udkig efter gode råd og vejledning til ansøgningsprocessen og livet som praktikant i EU, er dette webinar til dig.

På webinaret bliver du klogere på, hvordan arbejdet i og omkring EU-institutionerne ser ud. Både tidligere og nuværende praktikanter sidder klar til at fortælle om deres vej til EU, ansøgningsprocessen samt alt det praktiske. Du vil høre om de mange praktik- og jobmuligheder, der er hos organisationer med kontorer i Bruxelles og de eftertragtede Blue Book-praktikstillinger i Kommissionen.

Webinaret består af to dele – den første om praktik i og omkring EU – den anden om karriereveje i EU-institutionerne.

Du har mulighed for at logge af og på til de dele af webinaret, som er mest relevant for dig.

Efter hver del får du rig mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne.


Del 1: Praktik i og omkring EU

Første del af webinaret handler om praktik i og omkring institutionerne i EU. Her vil du høre fra Djøfs netværksansvarlige i Bruxelles, Thomas Nørby Dahl, og fra nuværende praktikant, Stine Slotved Kristensen, som er journaliststuderende og arbejder med kommunikation og presse for MEP Kira Marie Peter-Hansen.
Du får også tips og tricks til at skrive cv og den gode ansøgnings fra Djøfs karriererådgiver Lone Rank.


Del 2: Karrierevej i en EU-institution 

Anden del af webinaret fokuserer på de eftertragtede Blue Book-praktikstillinger og det særlige karriereprogram, ’Junior Professional Program’. De eftertragtede praktikstillinger kan være dit startskud til en karriere i EU og er en mulighed for at skabe et internationalt netværk.
Du får gode råd til ansøgningsprocessen for disse specifikke stillinger, og du vil møde tidligere Blue Book praktikant og nuværende Junior Professional, Jens Stokbro, som fortæller om sine oplevelser og erfaringer med at være praktikant og arbejde i Kommissionen. Du vil også høre om kontraktansættelse i Kommissionen fra kontraktagent Sofie Kjellerup.

Webinaret er lavet i samarbejde med Europabevægelsen, Finansministeriet og Udenrigsministeriet.

Tid og sted:
Den 24. april kl. 17.00-20.00
Online

Arrangement information

}  april 24, 2024
  onsdag, 17:00 til 20:00

Arrangør

   Europabevægelsen

Del arrangement