Skabelsen af fremtidens børn – kan EU gøre noget?

Skabelsen af fremtidens børn – kan EU gøre noget?

Vær med når vi sætter fokus på EU og skabelsen af fremtidens børn samt det kommende Europa-Parlamentsvalg i juni 2024.

Det går ikke godt med fertiliteten for danske unge, som får sværere og sværere ved at få børn på naturlig vis. Hormonforstyrrende stoffer er en del af forklaringen på mænd og kvinders problemer, da både æg og sædceller bliver påvirket. Men hvad kan EU gøre i reguleringen af de hormonforstyrrende stoffer? Er det et individuelt forbrugeransvar at tjekke varedeklarationen på tøj, køkkenting, plejeprodukter og fødevarer – eller skal producenterne tage mere ansvar?

Derudover fokuserer arrangementet også på Europa-Parlamentsvalget 2024 og vigtigheden i at stemme, hvem der har magten i Parlamentet, hvor vigtig rækkefølgen på stemmesedlen er og hvorfor de unge generelt stemmer mindre end ældre?

Til arrangementet kommer Anders Rehfeld, fertilitetsforsker på Rigshospitalet, og giver et indblik i den fertilitetsproblematik vi ser blandt danske unge. Efterfølgende debatterer Jonas Pullich, EP-kandidat for Venstre, Mathias Kring Niebuhr, EP-kandidat for Socialdemokratiet, og Sigrid Friis Frederiksen, EP-kandidat for Radikale Venstre, fertilitetsproblematikken fra ungdommens perspektiv samt vigtigheden af det kommende Europa-Parlamentsvalg. Mette Frobenius, stand-up komiker og erhvervsjurist, vil være ordstyrer og styre slagets gang.

Arrangementet er gratis for alle.

Tid og sted:
Onsdag d. 8. nov., kl. 16.15-17.30
Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade 26, Auditorium C075, 2200 København

 

Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Arrangement information

  Sigurdsgade 26, København, 2200
}  november 08, 2023
  onsdag, 16:15 til 17:30

Arrangør

Arrangement lokation

Del arrangement