Spaniens EU-formandskab

Spaniens EU-formandskab

Europe Direct Odense og Europabevægelsen på Fyn inviterer til en spændende aften om Spaniens EU-formandskab og deres politiske situation, når journalist og Spanien ekspert, Sara Høyrup kommer forbi Borgernes Hus.

Spanien er i andet halvår af 2023 formand i Rådet for Den Europæiske Union, også kendt som ministerrådet. De overtager formandskabet fra Sverige. Det markerer vi i Europe Direct Odense ved at stille skarpt på Spanien og deres politiske situation.

Derfor har vi inviteret journalist og Spanien ekspert, Sara Høyrup til at gøre os klogere på det store land i Sydvesteuropa. Sara Høyrup har været bosat i Spanien det halve af hendes liv, uddannet cand.mag. i spansk, spansk master i politisk journalistik og europæisk master i konference tolkning. Spaniens korrespondent for Magasinet Europa under Catalonien-krisen samt tilkaldetolk i EU-institutionerne.

Spaniens EU-formandskab bliver ekstra interessant, da Spaniens premierminister, Pedro Sanchéz, har udskrevet parlamentsvalg i utide d. 23. juli i stedet for d. 10. december. Her vil et forventeligt skifte fra rød til blå blok formentlig fuldstændig ændre de politiske prioriteringer.

Aftenen byder på et let traktement af spanske specialiteter.

Gratis adgang, men tilmelding er nødvendig.
Tilmelding her.

Tid og sted:
Kl. 18:30-20:30
Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, Odense C

Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers

 

Arrangement information

  Østre Stationsvej 15, Odense C, 5000
}  september 07, 2023
  torsdag, 18:30 til 20:30

Arrangør

   Europabevægelsen Fyn

Arrangement lokation

Del arrangement