UDSKUDT: Studietur til Bulgarien

UDSKUDT: Studietur til Bulgarien

OBS: Grundet valg i Bulgarien kan program ikke gennemføres. Rejsen til Bulgarien udskydes derfor til OKTOBER 2023!

Generalsekretæren for den bulgarske Europabevægelse, Velko Ivanov, har inviteret os på et spændende besøg til Bulgarien, med besøg i parlamentet i Sofia, møder med politikere og kulturpersonligheder, samt guidede udflugter. Vi arrangerer desuden et besøg på Danmarks ambassade, der arbejder for at fremme danske interesser i Bulgarien, både de politiske, økonomiske, kommercielle og kulturelle.

Europabevægelsen sætter dig igen på 1. række.

I dag har en række både små og store danske virksomheder etableret sig i Bulgarien, og Bulgarien besøges hvert år af mange danske turister, der har fået øjnene op for Bulgariens skønne natur og andre tilbud.

Bulgarien ligger centralt i Østeuropa på den historiske handelsvej mellem Orienten og Europa. Det har skabt et mangesidet og spændende land, hvor kulturer har mødtes i årtusinder med tydelige spor fra thrakere, grækere, romere og ikke mindst osmannerne.

Seværdighederne i Sofia stammer fra flere historiske perioder, lige fra romertiden til landets kommunistiske fortid. Og på grund af landets turbulente fortid med invadering og belejring af stort set alle dets naboer, findes her i dag en enorm kulturel mangfoldighed.

Nogle af de ældste byer i Europa findes i Bulgarien, hvilket giver mulighed for enestående historiske oplevelser på en studietur. Her er steder, der daterer helt tilbage til det 7. århundrede f.Kr. og endnu tidligere. Et af disse steder er hovedstaden Sofia, der byder på enestående historiske og kulturelle oplevelser, der er ideelle at udforske på en studietur.

Turen inkluderer:
• Flyrejse tur-retur, 3 overnatninger på 4-5* hotel i centrum i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad, egen bus som beskrevet i programmet, alle besøg og entreer, samt ALLE måltider.

Pris pr. deltager i delt dobbeltværelse kr. 6.460,-
Tillæg for enkeltværelse kr. 780,-

Lørdag den 8. april
09.05 Afgang fra Kastrup
12.40 Ankomst Sofia

Ved ankomst venter Velko Ivanov, samt vores egen bus, og kører os direkte til en lokal restaurant, hvor vi indtager frokosten.
Efter frokost venter en halv dags sightseeing. Foråret er for længst kommet til Bulgarien.

Boyana-kirken ligger i hovedstadens “Boyana”-distrikt. Det er ikke tilfældigt, at det er et af landets kulturelle symboler. Det middelalderlige tempel hedder “St. Nicholas and Panteleimon”, men er bedre kendt som Boyana-kirken.

Templet skylder sin verdensomspændende berømmelse freskoerne fra 1259, som afspejler den bulgarske middelalder-kulturs enestående præstationer. Det er disse vægmalerier, der er defineret som varsler om den europæiske renæssance.
Boyana-kirken er på UNESCOs liste over kulturarv.

Kl. 17.00 Check-in på vores hotel.
Kl. 19.00 Vi mødes i hotellobbyen, og går samlet til en lokal restaurant.

Søndag den 9. april
09.00-17.00 Heldags guidet sightseeingtur til Plovdiv, inkl. frokost og tid på egen hånd. Vi kører i egen bus til Plovdiv.

Plovdiv, angiveligt den ældste kontinuerligt beboede by i Europa, er den næststørste by i Bulgarien, en favorit blandt besøgende. Dets rige kulturliv, smukke gamle omgivelser og afslappede atmosfære tiltrækker mange udlændinge, men det er også en populær weekenddestination for bulgarere.
Den gamle bydel i Plovdiv ligger på toppen af tre af byens bakker. Mange af genoplivningstidens huse i den gamle bydel er nu museer.

18.45 Vi mødes i hotellobbyen og går samlet til en lokal restaurant.

Mandag den 10. april
Igennem hele dagen afholdes møder i Bulgariens Parlament, den lokale Europabevægelse, et politisk parti, den danske ambassade el.lign.
Møderne er under planlægning. Frokost og middag på lokal restaurant er inkluderet.

Tirsdag den 11. april
Igennem dagen afholdes møder i Bulgariens Parlament, den lokale Europabevægelse, et politisk parti, den danske ambassade el.lign.
Møderne er under planlægning. Frokost og middag på lokal restaurant er inkluderet.

16.00 Efter dages sidste møde/besøg kører vi i egen bus til lufthavnen.
19.20 Afgang fra Sofia
23.15 Ankomst i København

Arrangement.
Der tages forbehold for evt. ændringer eller aftaleaflysninger i programmerne, da vi har at gøre med politikere, diplomater, journalister og embedsfolk, hvis kalendere kan ændre sig ved pludseligt opståede situationer.

Tilmelding til: Kenneth Finsen på kenneth.finsen@ft.dk. Ved tilmelding skal der angives følgende oplysninger på alle tilmeldte deltagere:

  • Fulde navn
  • Fødselsdato
  • Pasnummer
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Mail

Angiv desuden om du/I ønsker delt dobbeltværelse, delt twin (to enkelsenge) eller single.

Deltagerantal: Da der max. kan deltage 30 personer, vil deltagelse ske efter ”først til mølle” princippet. Hurtig tilmelding anbefales, da forhåndsinteressen har været meget stor.

Betaling og afbestilling: Ved tilmelding fremsendes en faktura på hele rejsen pris. Hvis rejsen pga. manglende tilmeldinger aflyses, tilbagebetales hele beløbet.
Afbestilling 45 dage eller mere før afrejse: Det indbetalte beløb refunderes med fradrag af kr. 500.
Afbestilling 45 – 30 dage før afrejse: Det indbetalte beløb refunderes med fradrag af kr. 2.500.
Afbestilling mindre end 30 dage før afrejsen: Ingen refusion.

OBS! Turen er ikke velegnet for gangbesværede, idet der vil være en del transport til fods.

Arrangement information

}  april 08, 2023 til april 11, 2023
  lørdag, 09:00 til 23:00

Arrangør

Del arrangement