Ud af ruinerne – vejen mod et forenet Europa

Ud af ruinerne – vejen mod et forenet Europa

I anledningen af Europadagen kommer historiker, Morten Møller forbi og fortæller om sin nye bog “Ud af ruinerne – vejen mod et forenet Europa.

Vær med når Europe Direct Odense og Europabevægelsen på Fyn fejrer Europadagen ved at invitere historiker, Morten Møller til at fortælle om hans nye bog “Ud af ruinerne – vejen mod et forenet Europa”.

Bogen er en fascinerende fortælling om det moderne Europas fødsel. Bogen følger visionen om at skabe et forenet Europa. Den giver et nuanceret og dybdegående indblik i den europæiske integrations gennembrud i årene efter Anden Verdenskrig.

På et ødelagt kontinent leder europæere efter fælles løsninger, der fører væk fra verdenskrigenes blodsudgydelser. I Frankrig og Tyskland søger man især efter forslag, der kan erstatte aggressiv nationalisme med forsoning og samarbejde. Løsningen kommer fra en tidligere fransk cognacsælger, Jean Monnet, som foreslår at grundlægge en union for at forhindre nye katastrofer.

I en tid, hvor Europa atter er truet af splittelse og krig, bidrager bogen med en vigtig forståelse af vores fælles historie som europæere.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.

Du tilmelder dig på Odense Biblioteks hjemmeside her

Arrangement information

  Østre Stationsvej 15, Odense C, 5000
}  maj 09, 2023
  tirsdag, 17:00 til 18:30

Arrangør

   Europabevægelsen Fyn og Europe Direct Odense

Arrangement lokation

Del arrangement