Webinar: 50 år i EU – fra fredsprojekt til klimaprojekt?

Webinar: 50 år i EU – fra fredsprojekt til klimaprojekt?

Den 24/2 med krigen i Ukraine fik vi åbnet øjnene for, at de fleste europæiske lande har gjort sig afhængig af russisk gas. Europæisk energipolitik gik over natten fra at være klimapolitisk til at være højaktuelt sikkerhedspolitik, hvilket får spørgsmålet om energiselvstændighed i EU til at være højaktuelt. Den europæiske afhængighed af gas viser sig blandt i den voldsomme prisstigning, der har bidt sig fast i både Danmark og resten af Europa.

Det store spørgsmål er, hvordan vi i Europa kan sikre, at fremtidens energiforsyning i EU både sikrer vores europæiske suverænitet og samtidig sikrer et bæredygtigt klima. For hvordan er vi endt her? Hvor hurtig kan og skal vi nå i mål? Og hvordan kan danske løsninger bidrage til den europæiske klimaindsats?

Vi sætter fokus på netop dette i samarbejde med Frederik Thure, chef for Danfoss’ EU-kontor i Bruxelles, ekspert i energiplanlægning fra Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen samt Anders Overvad, Chefanalytiker hos Tænketanken EUROPA.

Dette webinar er en del af et samlet projekt om 50-året for Danmarks medlemskab i EU. Dette projekt afvikles i samarbejde med Europabevægelsen, Nyt Europa, DEO og Folkebevægelsen mod EU. Projektet finansieres af Europa-Nævnet.

Tilmelding

* Skal udfyldes
Ønsker du at modtage Europabevægelsens nyhedsbrev?


Du kan altid afmelde dig igen, ved at trykke på linket i bunden af Europabevægelsens emails.

Vi benytter Mailchimp som vores markedsplatform. Ved at tilmelde dig arrangementet accepterer du, at dine informationer overføres til Mailchimp Læs mere om Mailchimps privat praksisser her.


Arrangement information

  Online
}  januar 17, 2023
  tirsdag, 17:00 til 18:00

Arrangør

   Europabevægelsen

Del arrangement