Webinar: Tæt på Ukraine – kampen om frihed og demokrati

Webinar: Tæt på Ukraine – kampen om frihed og demokrati

VÆR MED, når vi stiller skarpt på krigen i Ukraine og den aktuelle situation.

I første del af webinaret skal vi høre fra Jens Alstrup. Jens kender Rusland og Ukraine særdeles godt og har tidligere skrevet om de sovjetiske arbejdslejre i Kolyma som frivillig researcher for Memorial i Moskva og for Novaja Gazeta.

Jens har lige været i Ukraine (igen) og har fulgt krigen tæt fra den startede per proxy i 2014 til nu – Han kombinerer sin viden om Ukraines historie med beretninger fra hans besøg i landet, og han ser lige pt. frem i midten af januar 2023 igen at besøge landet.

Til daglig opdaterer han sine mange tusinde følgere på sociale medier om nyheder fra Ukraine og hans refleksion på deres betydning for fremtiden.

På webinaret kan man få en forsmag på spørgsmålene: Hvad er Ukraine i dag? Hvad vil Putin opnå? Hvordan kunne Ukraine vinde så store slag? Kan Ukraine vinde selve krigen? 

I anden halvdel af webinaret foregår på engelsk, og her skal vi høre fra Serhii Kostrikov. Serhii er en ung ukrainsk forsker ved DTU, som har fået væltet verdenen om på hovedet siden den 24. Februar 2022. Han har deltaget ved mange lejligheder gennem året for at repræsentere Ukraine i forbindelse med demonstrationer, events og konferencer samt medstifter af Ukranian Dialogues.

Mens det ukrainske folk tappert kæmper for deres frihed og retten til at leve i et demokrati, undrer mange i Vesteuropa sig over hvad der satte gang i den ukrainske rejse mod at blive en del af vores fællesskab. Serhii var selv med på Maidan-pladsen i 2014 og vil fortælle om den ukrainske trang til frihed og demokrati gennem historien og frem til nu – og de fundamentale forskelle på Rusland og Ukraine, og relationerne mellem de to nationer i tidens løb.

Han vil også fortælle om den transformation det ukrainske samfund har gjort sig og er ved at undergå på vejen mod Europa og det ukrainske perspektiv på EU medlemskab og europæiske værdier.

Der vil være god mulighed for at stille spørgsmål og snakke med deltagerne.

Webinaret afholdes i samarbejde med organisationerne Hjælp Ukraine og Ukrainian Dialogues. Dele af webinaret foregår på engelsk.

Når du tilmelder dig webinaret, modtager du en mail med link til Zoom, hvor webinaret afholdes. Hold derfor øje med dit spamfilter i din e-mail.

Tilmelding

* Skal udfyldes
Ønsker du at modtage Europabevægelsens nyhedsbrev?


Du kan altid afmelde dig igen, ved at trykke på linket i bunden af Europabevægelsens emails.

Vi benytter Mailchimp som vores markedsplatform. Ved at tilmelde dig arrangementet accepterer du, at dine informationer overføres til Mailchimp. Læs mere om Mailchimps privat praksisser her.


Arrangement information

  Zoom, online
}  december 01, 2022
  torsdag, 18:30 til 19:30

Arrangør

   Europabevægelsen

Del arrangement