I EU skal vi være grønne

Bliv medlem

Arrangementer

Den grønne vej går gennem EU

Går du op i dansk klima- og miljøpolitik? Det gør mange danskere med rette. Men husker vi i debatten at tænke EU ind i ligningen, når vi taler om det grønne område? Ofte kender problemerne, hvad enten det gælder miljø eller klima, ikke nogen grænser. I Europabevægelsen kæmper vi for fælles løsninger på fælles problemer.

Læs nedenunder om, hvorfor EU er relevant, når det kommer til miljø og klima, og hvis du føler dig overbevist, kan du melde dig ind i Europabevægelsen – nu eller senere.

EU sætter fælles miljøstandarder

Tag eksempelvis udgangspunkt i København og debatten om luftforurening. 91 % af de dødsfald, der sker blandt københavnerne, skyldes luftforurening, der slet ikke stammer fra København. Store dele kommer fra Tyskland. På samme måde er forurening, som udledes i København, medvirkende til, at Sverige modtager meget luftforurening.

Hvad enten det er luftforurening, vandmiljø eller beskyttelsen af vores dyr, så kender problemerne ofte ingen grænser. Siden starten af 70’erne har EU-Kommissionen præsenteret og gennemført syv-årige miljøprogrammer med høje standarder.

Ved at sætte fælles høje standarder, kan EU-landene forpligte sig til at forbedre miljøets tilstand for borgere i hver enkelt EU-land, uden at nogen kan løbe fra regningen.

EU bringer CO2’en i bund

Fokuserer vi isoleret set på CO2-udledningen, er det vurderingen fra vores tidligere klimakommissær Connie Hedegaard, at vi ikke ville have en COP15-aftale i Paris, hvis det ikke var for EU. EU sætter hele tiden standarder for resten af verden. Senest er EU-landene blevet enige om et lovfæstet krav om, at EU skal være klimaneutralt i 2050. Det betyder, at vi ikke udleder mere end vi genoptager.

Imidlertid ser vi, at flere østeuropæiske lande ikke ønsker samme høje miljø- og klimastandarder som andre EU-lande. Det kan der være gode argumenter for og gode argumenter imod. Men sikkert er det, at EU spiller en afgørende rolle for vores miljø og klima.

Bliv en del af den grønne bevægelse

Ønsker du at påvirke EU’s miljø- og klimapolitik? Ønsker du større viden om disse politikområder? Og ønsker du at bakke op om den fælles kamp for fælles, grønne løsninger?

Så kan du melde dig ind i Europabevægelsen. I Europabevægelsen engagerer vi os i debatten. Vi leverer viden om EU til vores medlemmer. Og vi afvikler arrangementer med de allermest indflydelsesrige aktører.

Kontakt

Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1.th.
1970 Frederiksberg C

Telefon: +45 33 141 141
CVR: 46113128
Mail: europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk

HAR MODTAGET TILSKUD FRA