Vores moderorganisation, European Movement International, har sendt os denne hilsen. Det er vigtige ord at huske på, nu hvor Europa står midt i en sundhedsmæssig krise, hvis lige ikke er set i vores tid. Læs indlægget her:

Lad os tage os af hinanden

I dag befinder verden sig i en krise, der truer vores sundhed, vores økonomi og selve det stof, vores samfund er gjort af.

Spredningen af COVID-19 har givet os alle en dyb følelse af uvished og usikkerhed.

I tider med fysisk, mentalt og følelsesmæssigt pres, når mennesker føler sig alene og bange, er den bedste kur solidaritet.

For at nedkæmpe en sygdom, der ikke kender til grænser, nationalitet, race eller religion, må vi forene vores ressourcer og arbejde sammen.

I Europa har vi strukturerne på plads til at komme med en fælles reaktion på en udfordring, der er større end selv de største stater.

Gennem de sidste syv årtier har vi lært at leve side om side og samarbejde i fred og harmoni for vores fælles interesser.

Nu, mere end nogensinde, flugter vores interesser fuldstændig med hinanden.

Der er ingen bedre vej – der er ingen anden vej – end at skride til multilateral, koordineret og fælles handling for at stoppe spredningen af virusset og håndtere de finansielle konsekvenser, som påvirker den europæiske økonomi.

For at beskytte både arbejdsgivere og arbejdstagere er vi nødt til at tage koordinerede finanspolitiske og monetære virkemidler i brug på såvel europæisk som national niveau.

Det her er ikke tiden til at trække sig tilbage og være snæversynet, kortsigtet, nationalistisk og ureflekteret. At ignorere videnskabens anvisninger, afbryde vores fælles marked og nægte vores naboer hjælp vil kun forværre vores egen situation.

Om ikke andet, så er denne virus en påmindelse om, at vi kun er nøjagtig så stærke som personen ved siden af os.

Lad os tage os af hinanden.

– The European Movement International