Skal flere lande blive medlem af EU?

Den 12. oktober præsenterede EU-kommissæren for Naboskabspolitik og udvidelse, Olivér Várhelyi sin 2022-plan for nye medlemslande i EU. Drøftelsen fokuserede på status med hvor langt de forskellige lande var i forhold til optagelse. Der var i forvejen syv anerkendte kandidater til medlemskab af EU: Tyrkiet, Nordmakedonien, Montenegro, Albanien, Serbien, Ukraine og Moldova. Derudover betragtes Bosnien-Hercegovina, Georgien og Kosovo som potentielle kandidater til medlemskab af EU. Til mødet d. 12. oktober blev det anbefalet at Bosnien-Hercegovina fik kandidatstatus. Dermed ser vi ind i en tid, hvor EU højst sandsynligt bevæger sig mere mod øst.

Læs mere om mødet og status på de forskellige kandidatlande her.

EU vil sanktionere Iran

EU-landene er blevet enige om at sanktionere det iranske styre for dets brutalitet over for de igangværende protester. Sanktionerne kommer efter længere tids pres, blandt andet fra Europa-Parlamentet, som har givet udtryk for, at de ønsker, at EU skal sætte hårdt ind mod Iran.

Protesterne finder sted i Iran efter den 22-årige iransk-kurdiske kvinde Mahsa Amini døde i hænderne på moralpolitiet, som efterfølgende førte til udbruddet af gadedemonstrationerne mod det undertrykkende præstestyre.

Læs mere om forslaget til sanktioner i Ursula Von der Leyen’s tale d. 12. oktober her.

Page Title

Bliv Medlem af Europabevægelsen