Europabevægelsen deltog i det første europæiske folkemøde i Mariager, Political Festival of Europe. Med mere end 15.000 gæster over 4 dage er folkemødet en bragende succes.

I løbet af fire dage summede Mariager af liv og glade dage, da byen fyldtes med gæster fra mere end 30 europæiske lande. Det er vigtigt, at vi taler sammen på tværs af grænserne i Europa om de udfordringer og muligheder, der er på det europæiske kontinent og med Political Festival of Europe blev dette en realitet. Med mere end 300 debatter, talks og koncerter var der rig mulighed for at drøfte europæisk politik og kultur i Mariager.

Europabevægelsen havde besøg af mere end 1000 gæster

I løbet af fire dage var der i Europabevægelsens telt en perlerække af anderledes arrangementer. Arrangementerne tæller blandt andet samtalekøkken, hvor Stine Bosse og den ukrainske ambassadør lavede mad, mens de talte om ukrainsk kultur. Derudover kunne de besøgende få svar på alverdens dilemmaer, da Stine Bosse havde besøg af Christel Schaldemose og Karen Melchior til ’Bosses Brevkasse’. Man kunne også opleve hvordan det er, hvis to politikere skifter holdning, da Jens-Kristian Lütken (Beskæftigelsesborgmester, Venstre) og Rasmus Andresen (MEP, Greens) holdt tale på hinandens vegne.

Hvis man havde brug for stemning og god musik havde man også mulighed for at komme forbi teltet og møde tidligere Eurovision-vinder, Emmelie de Forest, da Eurovision Song Contest blev sat på dagsordenen.

Den europæiske samtale er kommet for at blive

Arrangørerne bag folkemødet vurderer at mere end 15.000 personer gæstede Mariager i løbet af de fire dage. I løbet af dagene var der også mere end 130 danske og europæiske politikere, ministre, ambassadører, organisations- og erhvervsledere til stede. Der er derfor grundlag for, at den europæiske debat fortsætter i de kommende år på dansk grund.

Se en længere reportage fra TV2 Nord om Political Festival of Europe her.

Læs seks udtalelser fra deltagere i Political Festival of Europe her.