Det Europæiske Ungeråd har været i Bruxelles! 

Med mandat fra deres klassekammerater har Det Europæiske Ungeråd udarbejdet 11 punkter, som de ønsker at beslutningstagere i Bruxelles tager til sig, når de former fremtidens Europa. 

Ungerådet har bl.a. besøgt Margrethe Vestagers kabinet chef Stina Soewarta. Både hun og Vestager var specielt glade for det punkt, der omhandlede togtrafikken i Europa. Ungerådet ønsker et billigere og mere sammenhængende tognet, der gør det nemmere at rejse grønt💚

Også Søren Liborius var begejstret for Det Europæiske Ungeråds forslag. Han kom med mange brugbare input, som Ungerådet tager med sig, når de i foråret skal udarbejde et nyt holdningspapir. 

Og selvom man i EU’s egne institutioner kan gøre meget, så er det også vigtigt, at lobbyorganisationerne har de unges besyv med i deres arbejde. Derfor besøgte Ungerådet også Kereto Gormsen fra Dansk Erhverv, Andreas Brunsgaard fra Dansk Industri, Caroline Hertel fra 3F og Helene Tanderup fra Dansk Arbejdsgiverforening. De var alle enige om, at ungdommens stemme er vigtig, og tog rigtig godt imod holdningspapiret. 

Ungerådet har til opgave at sætte fokus på Europæisk politik samt at engagere ungdommen i at stemme til valget d. 9. juni. Ønsker du at vide mere om ungerpdet, så er du altid velkommen til at kontakte Europabevægelsens projekt koordinator Signe Preisler (smp@europabevaegelsen.dk)

Du kan læse Ungerådets holdningspapir her: Holdningspapir, Det Europæiske Ungeråd – forår 2024