Når du stemmer til Europa-parlamentsvalget, er du med til at bestemme Europas kurs. Europa og verden har nogle udfordringer, som vi aldrig har set før.

Kina har fået appetit på verden og opkøber teknologi og kritisk infrastruktur og truer dermed vores sikkerhed, vores velfærd og vores arbejdspladser.

Rusland har vist sig stærkere end forventet, og hvis de ikke bliver stoppet i Ukraine, er det kun et spørgsmål om, hvem der næste gang står for tur.

Mange havde spået, at Donald Trump var færdig politisk. Men han kan meget vel være på vej tilbage til Det Hvide Hus. Sidste gang han sad der, udmærkede han sig ved lade os i Europa forstå, at vi skal klare vores problemer selv.

Klimaet er under så hurtige forandringer, at katastrofen nu år for år ses endnu tydeligere.

Vores biodiversitet har aldrig haft det dårligere end nu, og den sårbare balance, som sikrer, at vores natur er frodig, er truet.

Selvom vi ikke mærker det i Danmark, er strømmen af illegale immigranter over Middelhavet enorm. Mennesker sætter deres liv på spil og dør, den europæiske sammenhængskraft er truet, vores velfærd presses og de eneste, der tjener på det, er griske menneskehandlere. Samtidig strømmer antidemokratiske idéer ind over Europa, og mange tvivler på, om politikerne kan klare skærene.

Hver eneste af de trusler, jeg har skitseret her, kan have katastrofale konsekvenser. Når jeg er blevet bedt om at vælge mærkesager til den kommende valgkamp, har det været svært. Det nytter ikke noget, at politikerne kun tager sig af en eller to af overstående trusler – men alle truslerne. Politikerne skal give os tryghed og velfærd og beskytte os mod trusler.

Vi går nu mod et valg, hvor vi får muligheden for at sætte kursen. Jeg stiller mig til rådighed for at kæmpe for os både lokalt og for at håndtere de globale udfordringer. Jeg ønsker at bidrage til et stærkt Europæisk fællesskab og til, at vi sammen skaber den tryghed, som vi alle sammen fortjener.