PRESSEMEDDELELSE

Europabevægelsen sender i år landsformand og en gruppe medlemmer til World Economic Forum, WEF, i Davos. Målet er at gøre et af verdens mest elitære topmøder mere folkeligt, lyder det fra Europabevægelsens landsformand Jens-Kristian Lütken.

Europabevægelsen har i år en delegation med til Davos-topmødet i Schweitz, hvor man blandt andet vil deltage i en række events om AI – Artificial Intelligence – og betydningen af kunstig intelligens i den demokratiske proces, og hvordan tilliden til demokratiet kan genopbygges.

– World Economic Forum bliver betragtet som utroligt elitært, men i virkeligheden er det et sted, hvor vi kan få en global samtale om demokratiets tilstand. Uden folkeligt engagement er der ikke noget reelt demokrati, og derfor er det vigtigt, at civilsamfundet også er til stede i Davos, siger Jens-Kristian Lütken, Europabevægelsens landsformand.

– Det er enormt vigtigt at verdens ledere taler sammen og mødes på tværs af lande og globale virksomheder. Men det er lige så vigtigt, at civilsamfundet benytter muligheden for at være i dialog med verdens beslutningstagere, siger Jens-Kristian Lütken.

Europabevægelsen er i Davos 17.-18. januar.

For uddybninger eller yderligere kommentarer:

Europabevægelsens landsformand Jens-Kristian Lütken: 30 91 98 00