Vil du være med til at sætte fokus på det kommende Europa-Parlamentsvalg? Har du mod på at lære om projektledelse, afholdelse af politiske arrangementer og udvikling af nye debatkoncepter?

Så er et praktikophold hos Europabevægelsen i foråret 2024 lige noget for dig! Europabevægelsen tilbyder en 5-6 måneders praktikplads i foråret 2024.

Foråret 2024 vil være ekstraordinært spændende for praktikanter, da vi kommer til at sætte hårdt ind på EP-valget, der finder sted i juni 2024. Som en del af vores team under Europa-Parlamentsvalgkampagnen vil du opleve en øget aktivitet, og det er det perfekte tidspunkt at dykke ned i politisk kampagnearbejde.

Som en del af eventteamet vil du sammen med projektlederen kobles på Europabevægelsens mange initiativer med at planlægge og afholde arrangementer og EU-debat rundt i hele Danmark. Du lærer om projektledelse samt projektstyring og får desuden et stort ansvar for at afvikle og udvikle debatarrangementer.

Du vil være med til at planlægge og afholde events på fx folkemøder og undervisningsinstitutioner. Du vil desuden blive en vigtig del af vores kampagne team og tage aktiv del i Europabevægelsens kampagne til Europa-Parlamentsvalget i 2024.

Du kommer samtidig til at bidrage til den politiske kommunikation relateret til eventafholdelsen. Vi sammensætter opgaverne ud fra dine kompetencer og ønsker.

Derudover vil der også være andre opgaver i Europabevægelsens sekretariat såsom research og andre ad hoc-opgaver. Vi er et lille sekretariat, hvor vi løser tingene i fællesskab.

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du:

 • Er struktureret og selvkørende.
 • Har erfaring med at afholde arrangementer.
 • Kender til EU og har en politisk forståelse.
 • Er udadvendt og kan tale til og med mange forskellige mennesker.
 • Har lyst til at lære men også bruge dine egne erfaringer og kompetencer i jobbet.
 • Har gyldigt kørekort.

Det vigtige er ikke din studieretning, men dit drive, menneskelige egenskaber og din lyst til at lære. Du kunne være i gang med en uddannelse i eventkoordination, statskundskab, internationale studier eller anden samfundsvidenskabelig uddannelse.

Du kan forvente:

 • Gode muligheder for at afprøve din teoretiske viden i praksis.
 • Sparring og læring omkring projektledelse og afholdelse af arrangementer.
 • Udvikling af dine kommunikative kompetencer.
 • Mulighed for at skabe et solidt netværk til mange relevante aktører på den europapolitiske scene.
 • Et uformelt miljø som ofte er travlt, men også sjovt at være en del af.

Du kommer til at indgå i et lille team, hvor hverdagen til tider er hektisk, men hvor vi på tværs af vores fagligheder lærer af hinanden og har det sjovt. Tonen er uformel og du vil være en del af Europabevægelsen sekretariat på Frederiksberg.

Hvis du har spørgsmål om praktikstillingen eller ønsker yderligere uddybning, kan du kontakte projektleder og eventmanager Signe Preisler på smp@europabevaegelsen.dk.

Ansøgning, CV og relevante dokumenter sendes ligeledes til Signe på smp@europabevaegelsen.dk

Frist: 1. november 2023, men vi indkalder løbende til samtaler, så send din ansøgning hurtigst muligt. Praktikperiodens start er 2. januar eller efter nærmere aftale.

Europabevægelsen er en tværpolitisk organisation, hvor vi er uenige om meget, men enige om, at europæisk samarbejde er løsningen på mange af tidens største udfordringer. Vores medlemstal har de senere år været i hastig fremgang, og vi har i dag over 2700 medlemmer.
Læs mere på 
www.europabevaegelsen.dk