København/Frederiksberg

I Europabevægelsen i København/Frederiksberg er vores mål at bidrage med nye initiativer og sjove og skæve arrangementer, der sætter fokus på EU-debatten i Danmark. Vi har bl.a. afholdt politisk speeddating og ølsmagning med europapolitikere i forbindelse med Kulturnatten, og vi laver jævnligt arrangementer, hvor vi kombinerer mad og drikke med diskussioner om aktuelle europapolitiske emner eller europæisk kultur.

I regionsbestyrelsen går vi i høj grad ind for, at vores medlemmer engagerer sig i de aktiviteter, som er sjove og meningsfulde for netop dem. Filosofien er kort fortalt, at vi kun laver arrangementer, vi selv har lyst til at deltage i. Derfor varierer vores udbud af arrangementer en del, og vi er altid åbne for at høre fra medlemmer, der ligger inde med en idé til et arrangement i København eller på Frederiksberg – gerne i samarbejde med andre organisationer, som kan være med til at sætte en europæisk vinkel på et arrangement.

Vi er en relativt ung bestyrelse og har efterhånden en del medlemmer, som indtil for nylig har været aktive i Europæisk Ungdom. Vi spænder aldersmæssigt fra midt-tyverne til midt-halvtredserne og har stort set alle vores – store eller lille – europæiske kæphest. Vores brede sammensætning, både inden for alder og interesser, giver os en rigtig god dynamik og nogle livlige debatter på møderne, som vi ofte fortsætter over en øl.

Begivenheder

There are no upcoming events at this time.

Ina Madsen

Formand

inajakobine@gmail.com

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Jeg har været aktiv siden 2011 – først i Europæisk ungdom og sidenhen i Europabevægelsen. Oprindeligt var det efter et praktikophold i Slovakiet, at jeg blev opmærksom på hvor stor en betydning det europæiske samarbejde havde for udviklingen i de central- og østeuropæiske lande. Det handlede selvfølgelig i høj grad om økonomisk vækst, men også om muligheden for et velfungerende og fair retssystem og ikke mindst menneskerettigheder.

Hvad laver du til daglig?

Jeg arbejder i Uddannelses- og forskningsministeret.

Hvor kommer du fra?

Fra det smukke og undervurderede udkants-Danmark, nærmere bestemt Nykøbing Falster.

Jokum Nielsen

Kasserer

Martin Rayner

Bestyrelsesmedlem

martin@rayner.dk

lidt om mig

Hvad fik dig ind i Europabevægelsen?

Jeg har været meget aktiv i Europæisk Ungdom, og vil gerne bringe det videre i Europabevægelsen. Det er vitalt at der er en europæisk stemme i den danske debat, og jeg vil gerne hjælpe med at fremme dette gennem Europabevægelsen.

Hvad laver du til daglig?

Jeg er politik og presse officer på Cyperns ambassade i København.

Hvor kommer du fra?

Jeg er dansk/engelsk. Har tilbragt meget af min opvækst i Næstved. Bor nu i København.

Peter Parbo

Næstformand

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Faktisk var det denne lokalforenings næstformand, Ina Jakobine Madsen, som tilbage i 2012 slæbte mig med til et arrangement i Europæisk Ungdom. Den gang arbejdede vi begge to for Udenrigsministeriet som forbindelsesofficerer i anledning af det danske EU-formandskab. Siden da har jeg brugt mange timer i både Europæisk Ungdom og Europabevægelsen som tillidsvalgt og en overgang også som ansat på Europabevægelsens landssekretariat.

Hvad laver du til daglig?

Til daglig sidder jeg på Christiansborg, hvor jeg arbejder med presse og kommunikation for Radikale Venstres Europa-Parlamentariker Jens Rohde.

Hvor kommer du fra?

Jeg kommer fra Danmarks vækstmotor, som vi lokale kalder Kolding. 2 timer til København, 2 timer til Aalborg og 2 timer til Hamborg. Mere centralt i Danmark bliver det ikke. Dog har jeg siden 2007 været eksiljyde i København. Onde tunger vil mene, at det har korrumperet min jyske dialekt, men det er vist bare et rygte.

Christiane From

Bestyrelsesmedlem

christiane.from@hotmail.com

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Jeg har længe været passivt medlem, men Kenneth Finsen fik mig overtalt til at tilmelde mig en studietur til
Strassbourg og deltog efterfølgende i en række aktiviteter og mødte her mange forskellige mennesker, som
brænder for det europæiske samarbejde og det fik mig til at blive aktiv og kasserer.

Hvad laver du til daglig?

Jeg arbejder som Produktchef i Capto, der er en softwarevirksomhed som hjælper organisationer til effektivt
at holde styr på deres administrative processer.

Hvor kommer du fra?

Jeg kommer oprindeligt fra Dyssegård i Gentofte Kommune, men bor nu på Amager.

Johan Moesgaard Andersen

Bestyrelsesmedlem

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Som ung var jeg medlem af Europæisk Ungdom, men jeg meldte mig først ind i Europabevægelsen i forbindelse med EP-valget i 2014, hvor jeg boede og arbejdede i Bruxelles. Jeg arbejdede med en række spændende EU-sager, og så var det jo naturligt for mig at blive medlem i en forening med andre EU-interesserede.

Hvad laver du til daglig?

Jeg arbejder i erhvervsorganisationen, Danske Rederier, og underviser desuden i statskundskab ved Københavns Universitet.

Hvor kommer du fra?

Jeg har boet i Københavnsområdet altid – og bor nu på Østerbro med min hustru.

Nikolaj Borreschmidt

Bestyrelsesmedlem

borreschmidt@gmail.com

lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Jeg blev for alvor aktiv i Europæisk Ungdom i 2011 på grund af en studietur til Bruxelles, som dengang
forekom mig både spændende og eksotisk på den helt rigtige måde. Jeg blev sidenhen landsformand i
foreningen, og fik dermed mere og mere indsigt i Europabevægelsen – og efterhånden blev det oplagt at lave
et skifte til sidstnævnte. Jeg kom således med på grund af en studietur; men jeg blev på grund af det
fantastiske fællesskab.

Hvad laver du til daglig?

Jeg arbejder til dagligt i Uddannelses- og Forskningsministeriet, i kontoret for EU-samarbejde i Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Her er jeg blandt andet nationalt kontaktpunkt og programkomitemedlem for den såkaldte samfundsudfordring 6 i Horizon2020, ligesom jeg er dansk repræsentant i en undergruppe af ERAC. Herudover arbejder jeg med implementeringen af European Research Area, og leverer inputs til det rammeprogram, som skal erstatte Horizon2020 om et par år. Folk der kender mig vil vide, at jeg kan nævne rigtigt mange punkter, hvor jeg synes europæisk samarbejde giver fantastisk mening – men netop forskning og uddannelse er nok et af de vigtigste!

Hvor kommer du fra?

Jeg kommer fra Køge a’! Igennem min studietid har jeg desuden boet i Singapore, Istanbul, Brügge og
Bruxelles – og bor nu på Frederiksberg.

Henrik Aarestrup

Bestyrelsesmedlem

henrik.aarestrup.86@gmail.com

Mille Gregersen

Bestyrelsesmedlem

millegregersen28@gmail.com

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Min interesse for EU startede mens jeg studerede international politik. Især forholdet mellem Danmark og EU interessere mig, da det er fylder mere end folk umiddelbart tror. EU oplysning og debat er for mig en vigtig del af at deltage og forstå EU, og det var også derfor jeg fik øjnene op for Europabevægelsens arbejde. Jeg startede som frivillig i EU-Taskforcen og blev efterfølgende praktikant på Europabevægelsens landssekretariat. Efter min praktik blev jeg ansat som landssekretær i Europæisk Ungdom. Jeg brænder for at bidrage til en EU-debat hvor alle kan være med, så folk bliver mere opmærksomme på hvad EU står for og de fordele Danmark har som medlemsland.

Hvad laver du til daglig?

Jeg er ansat som projektkoordinator i en virksomhed der producere plaststøbeforme til medico industrien.

Hvor kommer du fra?

Jeg er oprindeligt fra en lillebitte by på landet i det smukke Sydsjælland, men bor nu på Østerbro.