Af Mette Frobenius, komiker og foredragsholder

Folketingsvalget i november 2022 medførte en dansk rokade i Europa-Parlamentet. Søren Gade (V) tog hjem og blev valgt til folketingets formand, og Linea Søgaard-Lindell (V) og Peter Kofoed (DF) fulgte med ham til Christiansborg. De tre blev erstattet af Anders Vistisen (DF), der jo ikke er helt uvant med parlamentsarbejde, Erik Poulsen (V) og Bergur Løkke Rasmussen(V), der er den yngste i flokken. Jeg fik en snak med Bergur om at komme til Bruxelles midt i en valgperiode.

”Det har været spændende, men der er også meget nyt; Kontorer, udvalgsposter, arbejdsgange og så de mere praktiske problemer. F.eks. har jeg bokset meget med at få mit private wi-fi op at køre. Det troede jeg ville være relativt nemt og uproblematisk, vi er jo trods alt i Belgien, men jeg skal da lige love for at det er en udfordring. Det har været i gang siden midt december, jeg har jævnlig kontakt med udbyderen, men det virker som om vi kører i ring. Nu har de lovet at der er klar midt i februar, men jeg vil se det før jeg tror det. Godt at jeg har netadgang i parlamentet.

Og så er jeg blevet overrasket over hvor omfangsrigt Parlamentet og det politiske arbejdet egentligt er. Jeg var godt klar over at det var stort, men alligevel… Man bliver fra start af nødt til give slip på noget, for at koncentrere sig om noget andet, for vores arbejde favner virkelig bredt. Det er derfor vi fordeler opgaverne. Jeg arbejder f.eks. med transport og turisme samt borgernes rettigheder, og så har mine danske og udenlandske kollegaer i Renew gruppen styr på deres udvalgsområder. For vi kan ganske enkelt ikke fordybe os i alt”.

“Indtil nu har jeg arbejdet med de europæiske regler for luftkvalitet, og hvilke grænseværdier der skal være. Vi skal sammenlægge to direktiver til ét, og sørge for at de lever op til WHO´s standarter. Det ligger egentligt i ENVI udvalget – Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed, men transportudvalget er også inde over det arbejde. Udover det er der sager på vej om standarderne for forbrændingsmotorer, og så skal vi arbejde med CO2 standarder for tunge køretøjer. Sideløbende med arbejdet har vi stemt om mange nye direktiver, og forholdt os til både Iran, Qatar og Marokko, så der har været nok at se til”

På spørgsmålet om hans forhold til belgisk mad og drikke griner han og svarer: ”Jeg har fået et par Crème Brûlée, for det er min favoritdessert, men jeg har ikke fået testet så mange fadøl endnu. Jeg var ude forleden – i øvrigt sammen med min far – og få en Duvel. Den er jeg ret glad for.”

Page Title

Bliv Medlem af Europabevægelsen