Livet i EU

Bliv medlem

Arrangementer

Livet som EU-politiker

På denne side kan du følge med i de danske medlemmer af Europa-Parlamentets daglige liv i EU, deres arbejdsopgaver og de resultater, de skaber.

Danmark har i dag 13 medlemmer af Europa-Parlamentet fordelt på syv af parlamentets politiske grupper. Ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 valgte danskerne desuden et 14. medlem. Danmark får nemlig et ekstra mandat, når Storbritannien forlader EU.

Linea Søgaard-Lidell

(f. 1987 i Aarhus). Blev valgt til Europa-Parlamentet maj 2019 for Venstre og fik Danmarks 14. mandat. Dermed træder hun først ind i Europa-Parlamentet, når Storbritannien forlader EU.

Nikolaj Villumsen

(f. 1983 i Aarhus). MEP for Enhedslisten fra 2019. Medlem af og næstformand i Den Europæiske Venstrefløjs Fællesgruppe/Nordisk Grønne Venstre. Sidder i udvalget EMPL (Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender).

Pernille Weiss

(f. 1968 i Middelfart). MEP for Det Konservative Folkeparti fra 2019. Medlem af Det Europæiske Folkepartis Gruppe (Kristelige Demokrater). Sidder i ITRE og DACP (hhv. Udvalget om Industri, Forskning og Energi og Delegationen til Den Blandede Parlamentariske Forsamling AVS-EU).

Karen Melchior

(f. 1980 i Gentofte). MEP for Radikale Venstre fra 2019. Medlem af Renew Europe. Sidder i JURI, FEMM, DSCA og DEPA (hhv. Retsudvalget, Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling og Delegationen til Det Parlamentariske Partnerskabsudvalg EU-Armenien, Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Aserbajdsjan og Det Parlamentariske Associeringsudvalg EU-Georgien og Delegationen til Den Parlamentariske Forsamling Euronest).

Morten Helveg

(f. 1966 i København). MEP for Radikale Venstre 2014-nu. Medlem af Renew Europe. Sidder i D-TR (Delegationen til Det Blandede Parlamentariske Udvalg EU-Tyrkiet) og er næstformand for ITRE (Udvalget om Industri, Forskning og Energi).

Peter Kofod

(f. 1990 i Snogebæk). MEP for Dansk Folkeparti fra 2019. Medlem af gruppen Identitet og Demokrati. Sidder i udvalgene LIBE og DANZ (hhv. Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender og Delegationen for Forbindelserne med Australien og New Zealand).

Kira Marie Peter-Hansen

(f. 1998 på Frederiksberg). MEP for Socialistisk Folkeparti fra 2019. Medlem af gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance. Sidder i udvalgene EMPL og D-IN (hhv. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender og Delegationen for Forbindelserne med Indien).

Margrete Auken

(f. 1945 i Aarhus). MEP for Socialistisk Folkeparti 2004-nu. Medlem af gruppen De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance. Sidder i udvalgene ENVI, PETI og DPAL (hhv. Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed, Udvalget for Andragender og Delegationen for Forbindelserne med Palæstina).

Marianne Vind (S)

(f. 1970 i Køge). MEP for Socialdemokratiet fra 2019. Medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D). Sidder i udvalgene EMPL og D-KOR (hhv. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender og Delegationen for Forbindelserne med Den Koreanske Halvø).

Niels Fuglsang

(f. 1985 i København). MEP for Socialdemokratiet fra 2019. Medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D). Sidder i udvalgene ITRE og D-CN (hhv. Udvalget om Industri, Forskning og Energi og Delegationen for Forbindelserne med Folkerepublikken Kina).

Christel Schaldemose (S)

(f. 1967 i Odense). MEP for Socialdemokratiet 2006-nu. Medlem af Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D). Sidder i udvalgene IMCO og D-JP (hhv. Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse og Delegationen for Forbindelserne med Japan).

Søren Gade

(f. 1963 i Holstebro). MEP for Venstre fra 2019. Medlem af Renew Europe. Sidder i udvalgene TRAN og D-IN (hhv. Transport- og Turismeudvalget og Delegationen for Forbindelserne med Indien) og er næstformand i PECH (Fiskeriudvalget).

Morten Løkkegaard

(f. 1964 i Helsingør). MEP for Venstre 2009-2014 og 2016-nu. Medlem af og næstformand for Renew Europe. Sidder i IMCO og DANZ (hhv. Udvalget om det Indre Marked & Forbrugerbeskyttelse og Delegationen for Forbindelserne med Australien og New Zealand).

Asger Christensen

(f. 1958 i Tarm). MEP for Venstre fra 2019. Medlem af Renew Europe. Sidder i udvalgene AGRI og D-CN (hhv. (Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter og Delegationen for Forbindelserne med Folkerepublikken Kina).

Se alle videoerne her

Europa-Parlamentets grupper

Her er de danske medlemmer af Europa-Parlamentet fordelt på politiske grupper. Vil du vide mere om grupperne?

Og hvad mener de danske partier egentlig om EU?

Følg os på de sociale medier

Kontakt

Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1.th.
1970 Frederiksberg C

Telefon: +45 33 141 141
CVR: 46113128
Mail: europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk

HAR MODTAGET TILSKUD FRA